r
Nosalty Logó

Ananászos tejszínes torta

Smaragd konyha
Ananászos tejszínes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

592
Kalória
7.4g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
82.3g
Víz
182.1g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 7108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    442 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.1 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    987.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3512 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 7108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

piskóta tészta

  1. Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját kikeverjük a cukorral habosra. A fehérjét pedig a vaníliás cukorral és a csipet sóval habbá verjük.
  2. A sárgájához adjuk a sütőporos lisztet, és a fele fehérjehabot. Jól összekeverjük, majd a másik fele habot már óvatosan egyneműre keverjük.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni a formában.

ananász krém

  1. A tejet és az ananászkonzerv levéből 2 dl-t odateszünk melegedni, amikor már majdnem forr, lassan beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
  2. Addig főzzük kevergetve, míg sűrű nem lesz. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha belekevergetünk, hogy a teteje ne legyen száraz.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a cukorral, és hozzá adagolva a lisztes-tejes krémmel jól összekeverjük.

tejszínhab krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.

összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, és rákenjük a málnalekvárt, erre rákenjük az ananászos krémet, majd rárakosgatjuk a kockákra vágott ananászkompótot.
  2. Erre rákenjük a tejszínhabot, de hagyunk még a tálban belőle a díszítésre. Amit habzsákba töltve nyomkodunk a torta tetejére.
  3. Betesszük a hűtőbe megdermedni. Kb 2-3 óra múlva kivesszük, és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Szilikon formában a csokoládét hagyjuk megdermedni, és díszítjük vele a tortát.
  4. Tetszés szerinti cukorka tojásokkal és marcipán figurával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez a marcipán kiscsibe és a tojás cukorkák nagyon megtetszett az üzletben, gondoltam, ehhez való tortát kell sütnöm. Amilyen sárga a kiscsibe, az ananász jutott az eszembe.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...