Ananászos tejszínes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
piskóta tészta
-
8g finomliszt27 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
ananász krém
-
35g ananászkonzerv21 kcal
-
10g málnalekvár28 kcal
-
33g tej19 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
21g vaj149 kcal
tejszínhab krém
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
összeállítás
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
piskóta tészta
-
90g finomliszt328 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
ananász krém
-
420g ananászkonzerv252 kcal
-
120g málnalekvár334 kcal
-
400g tej224 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
tejszínhab krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
összeállítás
Összesen
7108
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
piskóta tészta
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
ananász krém
-
15.9g ananászkonzerv10 kcal
-
4.5g málnalekvár13 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
tejszínhab krém
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
összeállítás
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 442 g
-
Telített zsírsav 264 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4196.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.1 g
-
Cukor 531 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 987.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 1037 mg
-
Retinol - A vitamin: 3512 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
7108
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
piskóta tészta
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
ananász krém
-
6 ek málnalekvár
-
4 dl tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
tejszínhab krém
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 ek porcukor
-
15 dkg étcsokoládé
összeállítás
Elkészítés
piskóta tészta
- Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját kikeverjük a cukorral habosra. A fehérjét pedig a vaníliás cukorral és a csipet sóval habbá verjük.
- A sárgájához adjuk a sütőporos lisztet, és a fele fehérjehabot. Jól összekeverjük, majd a másik fele habot már óvatosan egyneműre keverjük.
- A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni a formában.
ananász krém
- A tejet és az ananászkonzerv levéből 2 dl-t odateszünk melegedni, amikor már majdnem forr, lassan beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
- Addig főzzük kevergetve, míg sűrű nem lesz. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha belekevergetünk, hogy a teteje ne legyen száraz.
- A puha vajat kikeverjük habosra a cukorral, és hozzá adagolva a lisztes-tejes krémmel jól összekeverjük.
tejszínhab krém
- A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.
összeállítás
- A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, és rákenjük a málnalekvárt, erre rákenjük az ananászos krémet, majd rárakosgatjuk a kockákra vágott ananászkompótot.
- Erre rákenjük a tejszínhabot, de hagyunk még a tálban belőle a díszítésre. Amit habzsákba töltve nyomkodunk a torta tetejére.
- Betesszük a hűtőbe megdermedni. Kb 2-3 óra múlva kivesszük, és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Szilikon formában a csokoládét hagyjuk megdermedni, és díszítjük vele a tortát.
- Tetszés szerinti cukorka tojásokkal és marcipán figurával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5713
- Feltöltés dátuma: 2015. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Ez a marcipán kiscsibe és a tojás cukorkák nagyon megtetszett az üzletben, gondoltam, ehhez való tortát kell sütnöm. Amilyen sárga a kiscsibe, az ananász jutott az eszembe.