r
Nosalty Logó

Ananászos raffaello szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Ananászos raffaello szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2435 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük.
  2. Hozzáadagoljuk a tojássárgáját, a porcukrot, a lisztben elkevert sütőport, a kókuszreszeléket, majd a felolvasztott vajat. Lágyan összekeverjük, és kivajazott, kilisztezett formában kisütjük.
  3. Eközben a lapzselatint előkészítjük, a hulalát felverjük. Ehhez hozzáadjuk a görög joghurtot, a kókuszreszeléket, a porcukrot.
  4. Az ananászt felkockázzuk, és egy külön edényben összeturmixoljuk, nem baj, ha kis darabok maradnak benne.
  5. Majd az ananászt is hozzákeverjük a görög joghurtos krémhez, a legvégén pedig az elkészítettlapzselatinnal elkeverjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, megkenjük bő eperlekvárral, erre rákenjük a krémet.
  7. 2 kanál kókuszreszeléket megpirítunk tűzhelyen szép aranybarnára, és ezzel díszítjük a sütit!
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3980
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos raffaello szelet
helly77 42 recept

Ausztriában ettem hasonló Raffaello sütit. Nagyon ízlett az ananász végett. Sajnos hasonló receptet nem találtam az interneten, és nem is tudtam elkérni a receptet, így itthon kikísérleteztem, és megszületett! Nagyon finom lett!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...