r
Nosalty Logó

„Ámor nyila” (vörösboros szederkrém)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szederragu elkészítése:
  2. Ha a szeder friss, akkor a szedret átválogatjuk, megtisztítjuk, majd egy közepes méretű edénybe tesszük. A mirelit szedret egy közepes méretű edénybe tesszük, kiolvasztjuk.
  3. 10 szem szedret félreteszünk díszítésnek.
  4. Egy kisebb edénybe öntjük a vizet, beletesszük a szegfűszeget, a cukrot és összeforraljuk.
  5. Ráöntjük a megtisztított szederre és 25 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a vörösbort és még egyszer felforraljuk.
  7. Szederkrém elkészítése:
  8. Az elkészült szederragut összeturmixoljuk, átszűrjük és hűtőbe tesszük.
  9. Amikor lehűlt, a keményre felvert tejszínhabbal és a zselatinnal összekeverjük.
  10. Habzsákba tesszük a krémet, majd a poharakba adagoljuk. (A tálaló poharakat, fagylaltos kelyheket előzőleg hűtőben lehűthetjük. )
  11. Tejszínhabbal, citrom szeletekkel, a félretett szederrel, mentalevéllel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16754
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 05.

Ajánló

Valentin napra ajánlom ezt az üde, vérpezsdítő desszertet. Magas a kálium és az antioxidáns tartalma is.   A poharak aljára tehetünk babapiskótát, piskótát, gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
Mártika és Feri 107 recept

A régi Várkert kaszinó étteremben készítették ezt a finom desszertet; Vomberg Frigyes mesterszakács receptje alapján. Vomberg Frigyes: séf 1992-2003 között, jelenleg ételtervező szakács( food-stylist), a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja.   Az étteremről:  A Várkert Kaszinó épületét az egyik leghíresebb magyar építész, Ybl Miklós (1814-1891) tervezte, s jelenleg a Világörökség részét képezi. 1905-ben kávéházként építették újjá, majd 1913-ban zenepavilonná alakították át. Az elmúlt negyven évben elegáns étteremként üzemelt. 1992-ben renoválták az épületet, így visszanyerte eredeti állapotát és eleganciáját. Európa egyik legszebb kaszinója talált otthonra benne, ahol jelenleg is exkluzív környezetben várják a szerencsejátékokat kedvelő vendégeket.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...