r
Nosalty Logó

Amerikai palacsinta szőlősziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai palacsinta szőlősziruppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A szőlőszemeket megmossuk, és mandulalikőrbe beáztatjuk. (Ha valakit zavarnak a szőlőmagok, kiszedheti, szerintem elég macerás, és az elfogyasztásnál amúgy nem is zavarnak a magok.)
  2. A tojást a cukorral, a vajjal, a vaníliával, a mandulalikőrrel habosra keverjük (felverjük), majd hozzászitálunk a sütőporos lisztből.
  3. Tejjel fellazítjuk, majd újra szitálunk hozzá lisztet és így tovább, fokozatosan csomómentesre keverjük.
  4. Félretesszük pihenni.
  5. A beáztatott szőlőszemeket serpenyőbe öntjük, és elkezdjük forralni.
  6. Kevés vizet önthetünk hozzá, mert gyorsan elforrja majd a folyadékot.
  7. Ha a szőlő puhulni kezd adunk hozzá 2 ek mézet és 1 ek cukrot (vagy vaníliás cukrot).
  8. A méz sziruposodni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, amivel fellazítjuk, és a vaníliával meghintjük.
  9. Összedolgozzuk. Inkább szirup állagút készítsünk, mint krémeset.
  10. A palacsintákat kisütjük, majd tálaláskor tányéronként 2-2 darabot a szőlősziruppal leöntünk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7170
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bakonyi kirándulós délután után meglátogattak a barátaink. Mindenképpen készülni szerettem volna valami finomsággal, és mivel rengeteg szőlőt kaptam az utóbbi napokban, adott volt, hogy az lesz a fő alapanyaga a desszertnek. Valamint juharszirup hiányában kreáltam valami hasonlót ízvilágot.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Címlapról ajánljuk