r
Nosalty Logó

Amerikai palacsinta szőlősziruppal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Amerikai palacsinta szőlősziruppal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

332
Kalória
6.2g
Fehérje
44.4g
Szénhidrátok
14.3g
Zsír
63.5g
Víz
85.8g
Koleszterin
1g
Rost
23.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A szőlősziruphoz

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 1319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A szőlőszemeket megmossuk, és mandulalikőrbe beáztatjuk. (Ha valakit zavarnak a szőlőmagok, kiszedheti, szerintem elég macerás, és az elfogyasztásnál amúgy nem is zavarnak a magok.)
  2. A tojást a cukorral, a vajjal, a vaníliával, a mandulalikőrrel habosra keverjük (felverjük), majd hozzászitálunk a sütőporos lisztből.
  3. Tejjel fellazítjuk, majd újra szitálunk hozzá lisztet és így tovább, fokozatosan csomómentesre keverjük.
  4. Félretesszük pihenni.
  5. A beáztatott szőlőszemeket serpenyőbe öntjük, és elkezdjük forralni.
  6. Kevés vizet önthetünk hozzá, mert gyorsan elforrja majd a folyadékot.
  7. Ha a szőlő puhulni kezd adunk hozzá 2 ek mézet és 1 ek cukrot (vagy vaníliás cukrot).
  8. A méz sziruposodni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, amivel fellazítjuk, és a vaníliával meghintjük.
  9. Összedolgozzuk. Inkább szirup állagút készítsünk, mint krémeset.
  10. A palacsintákat kisütjük, majd tálaláskor tányéronként 2-2 darabot a szőlősziruppal leöntünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Egy bakonyi kirándulós délután után meglátogattak a barátaink. Mindenképpen készülni szerettem volna valami finomsággal, és mivel rengeteg szőlőt kaptam az utóbbi napokban, adott volt, hogy az lesz a fő alapanyaga a desszertnek. Valamint juharszirup hiányában kreáltam valami hasonlót ízvilágot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!