Ambrózia
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bakingaddict
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a boros körtéhez
-
128g körte65 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
50g víz0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Hozzávalók a piskótához
-
20g feketekávé2 kcal
-
23g zabpehelyliszt91 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g szőlőmagolaj44 kcal
-
18g tej10 kcal
-
17 kcal
Hozzávalók a sajtkrémhez
-
18g kéksajt62 kcal
-
5g szőlőmagolaj44 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
574
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a boros körtéhez
-
510g körte262 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Hozzávalók a piskótához
-
80g feketekávé7 kcal
-
90g zabpehelyliszt364 kcal
-
40g mandulaliszt113 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
70g tej39 kcal
-
68 kcal
Hozzávalók a sajtkrémhez
-
70g kéksajt247 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2296
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a boros körtéhez
-
29.8g körte15 kcal
-
17.5g vörösbor15 kcal
-
11.7g víz0 kcal
-
2.9g méz9 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Hozzávalók a piskótához
-
4.7g feketekávé0 kcal
-
5.3g zabpehelyliszt21 kcal
-
2.3g mandulaliszt7 kcal
-
1.2g kékszőlőmagőrlemény0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
1.2g szőlőmagolaj10 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Hozzávalók a sajtkrémhez
-
4.1g kéksajt14 kcal
-
1.2g szőlőmagolaj10 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
132
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 276.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
574
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 119.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3666.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 756 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 1070 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.3 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
2296
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a boros körtéhez
-
3 kis db körte
-
3 dl vörösbor
-
2 dl víz
-
2 ek méz
-
1 db fahéj
-
4 db szegfűszeg
-
0.5 ek narancshéj
Hozzávalók a piskótához
-
80 ml feketekávé
-
90 g zabpehelyliszt
-
40 g mandulaliszt
-
20 g kékszőlőmagőrlemény
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 db tojás
-
2 ek szőlőmagolaj
-
70 ml tej
-
30 g cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a sajtkrémhez
-
70 g kéksajt
-
2 ek szőlőmagolaj
-
100 ml habtejszín
-
1 csipet só
Elkészítés
Hozzávalók a boros körtéhez
- A körtéket meghámozzuk. A bort, vizet és a fűszereket egy lábasban felforraljuk, majd belerakjuk a gyümölcsöket, és addig főzzük, amíg megpuhul (kb. 20 perc).
- A piskótához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, majd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy tortakarikába) rakjuk, és 180 fokon 20 perig sütjük.
- A krémhez a sajtot és az olajat egy kis tálban botmixerrel elegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük. Nyomózsákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.
- Összerakás: A piskótát kihűtjük, majd kiszúrjuk (kör, négyzet vagy bármilyen forma lehet, a lényeg, hogy nagyobb legyen, mint a körte). A közepén egy pici mélyedést vájunk, hogy a körte ne essen le róla. A gyümölcs köré pedig sajtkrémet nyomunk. Ízlés szerint megszórhatjuk pirított dióval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1459
- Feltöltés dátuma: 2019. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bakingaddict
1 recept
Egy nagyon elegáns és különleges desszert, mely kitalálásakor mérvadó volt a tudatos, kiegyensúlyozott táplálkozás is. Próbáljátok ki a közelgő ünnepek valamelyikén a családnak, vagy egy beszélgetős vacsorához.