r
Nosalty Logó

Ambrózia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bakingaddict
Ambrózia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a boros körtéhez

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a boros körtéhez

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 2296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a boros körtéhez

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 2296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a boros körtéhez

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a sajtkrémhez

Elkészítés

Hozzávalók a boros körtéhez

  1. A körtéket meghámozzuk. A bort, vizet és a fűszereket egy lábasban felforraljuk, majd belerakjuk a gyümölcsöket, és addig főzzük, amíg megpuhul (kb. 20 perc).
  2. A piskótához a hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, majd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy tortakarikába) rakjuk, és 180 fokon 20 perig sütjük.
  3. A krémhez a sajtot és az olajat egy kis tálban botmixerrel elegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük. Nyomózsákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.
  4. Összerakás: A piskótát kihűtjük, majd kiszúrjuk (kör, négyzet vagy bármilyen forma lehet, a lényeg, hogy nagyobb legyen, mint a körte). A közepén egy pici mélyedést vájunk, hogy a körte ne essen le róla. A gyümölcs köré pedig sajtkrémet nyomunk. Ízlés szerint megszórhatjuk pirított dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1427
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bakingaddict 1 recept

Egy nagyon elegáns és különleges desszert, mely kitalálásakor mérvadó  volt a tudatos, kiegyensúlyozott táplálkozás is. Próbáljátok ki a közelgő ünnepek valamelyikén a családnak, vagy egy beszélgetős vacsorához.

Hozzávalók

Hozzávalók a boros körtéhez

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...