r
Nosalty Logó

Amatriciana spenótos tagliatellével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Amatriciana spenótos tagliatellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    2656 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2428 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    3213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3082 micro
  • β-karotin
    10623 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    15439 micro
  • Lut-zea
    4574 micro
Összesen 2079 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1122 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Aprítsuk fel hagymát és a fokhagymát. A sárgarépát és szárzellert is vágjuk kockára.
  2. Kevés olívaolajon olvasszuk ki a kockára vágott bacon zsírját, ezen pároljuk meg a hagymát és fokhagymát. Szórjuk meg az apróra vágott chilivel. Hozzárakható a sárgarépa és zeller is. Öntsük fel húslevessel, ha van. Amennyiben nincs a fagyasztóban, akkor víz is megteszi, de finomabb lesz a levessel. Pároljuk kissé, majd a hámozott paradicsomot is hozzárakjuk. Az apróra vágott olívabogyókat is tegyük bele. Lassú tűzön pároljuk 1-1,5 órán keresztül. Amikor már puhák a zöldségek és sűrű a mártás, szórjuk meg bazsalikommal, és reszeljünk bele pecorinó vagy kedvenc kemény sajtunkat.
  3. Lobogó vízben főzzük ki a tésztát, kb. 6-6,5 perc alatt. Szűrjük le, a főzővízből tegyünk keveset félre. A tésztát öntsük bele a mártásba, keverjük össze. Kevés főzővizet tegyünk bele, és tálaljuk. Reszeljünk még tálaláskor is a sajtból. Fehérbor dukál hozzá. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 629
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amatriciana spenótos tagliatellével
Elementsaqua 12 recept

Imádom a friss tésztát, de az olaszok sokszor jobbat adnak, mint én tudok készíteni. A spenótos tagliatellét pedig különösen kedvelem. A csípős-paradicsomos mártás pedig a másik kedvencem. Ezt sok más ételnél is bevethetjük, például a klasszikus olasz tészta: cannelloni receptem vagy a Parmigiana Di Melanzane is tökéletes vele. Gyerekeim ezt az egy "zöld" ételt fogadják be.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...