r
Nosalty Logó

Almaszószos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Almaszószos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3391.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 2974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vízzel, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük, kihűtjük. Kétszer elvágjuk. Az alja kerüljön felülre, amit vékonyabbra vágunk. Csillag alakú kiszúróval lyukakat készítünk. Az alapot megszórjuk kakaóporral, a csillagokat porcukorral.

A krémhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az almapürét a cukorral, citromlével, fahéjjal összekeverjük.
  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A zselatint kinyomkodjuk, és a rummal együtt felmelegítjük. (Nem forraljuk!)
  5. Apránként hozzáadjuk az almapüréhez, majd a tejszínhabot is belekeverjük. (Kevés tejszínt félreteszünk a tortánk oldalára.) Megtöltjük a lapokat. Egy órát a hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2183
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elhatároztam, hogy minden advent vasárnapra egy-egy még általam nem készített tortával fogok kedveskedni a családomnak. Íme az első!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...