r
Nosalty Logó

Almás és túrós tekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás és túrós tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 4737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.9 g
  • Cink
    191 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    156 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1698 micro
Összesen 4737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltörünk 5 tojást, szétválasztjuk a sárgát a fehérjétől. A fehérjés tálba beleszórunk 2 evőkanál cukrot, és felverjük kemény habbá.
  2. A margarint felolvasztjuk. Közben egy félpohárnyi tejet is felmelegítünk, kis kanál cukrot és az élesztőt beleszórjuk, megkeverjük, s hagyjuk 5-10 percig, hogy felfusson. A tojássárgákat 3,5 evőkanál cukorral felverjük, amíg világosabb színe nem lesz. Belekeverjük a fahéjat.
  3. Egy másik tálba szórjuk a fél kiló lisztet, s a közepébe öntjük a már felfutott élesztős tejet, s összekeverjük.
  4. A két masszát fokozatosan egybekeverjük, s, hogy egyszerűbb legyen, a tojáshabbal is összezuttyintjuk, így minden 1 tálba kerül, és homogénné gyúrjuk azt.
  5. Langyos helyre téve, és egy szalvétával letakarva, pihentetjük egy fél órát.
  6. De mi közben serénykedünk tovább, a mosogatáson kívül, elkészítjük a töltelékeket. (Én az almákkal kezdtem.) Az almák mosása és reszelése után egy kis szitán átszűrtjük, hogy ne legyen olyan sok leve majd a sütiben, mert az folyóssá tenné. Így nyerünk 100%-os almalevet is, ez természetesen a pék jutalma lesz.
  7. A másik töltelék a túró, tehát ahhoz hozzáadunk 1,5 evőkanál cukrot, s az előbbi almareszelékből egy kiskanálnyit, és elkeverjük, így egy kenhető masszát kapunk.
  8. Én alapból a pudingot is tölteléknek szántam, de ez is inkább kifolyt a tekercsből, inkább feltét lett belőle. Tehát, ehhez felmelegítünk fél liter tejnél egy kicsit kevesebbet. Közben a maradék tejhez hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot, és a pudingport, egy kis fahéjat, 1/3-ad konyakaromát, fél citrom lereszelt héját és a levéből kb. 1 kiskanálnyit. Ezt öntjük a forrásban lévő tejhez, s folyamatosan fakanállal kevergetjük, míg beűrösödik, és kész lesz a puding.
  9. Meg is kelt közben a tésztánk. Egy gyúródeszkára kinyújtjuk nagyon vékonyra, kb. 3 mm-nyire. Mivel sok a tésztánk, olyan 4 adagban csinálhatjuk.
  10. Ha megvan a nyújtott tésztánk, megfelezzük függőlegesen, majd vízszintesen felcsíkozzuk. Minden csík felszínére teszünk valamelyik töltelékből, és felgöngyölgetjük őket.
  11. Ha megvagyunk, előveszünk egy lapos tepsit, s belisztezett sütőpapírra rakosgatjuk a tekercseinket, hézagosan, hogy legyen helyük dagadni. A tetejüket bekenhetjük 1 felvert cukros tojással, hogy csillogjon majd a teteje.
  12. Itt is legalább 3 sütet lesz, az első sütet 15 percig sült, 5 percet nagy, 10 percet kicsi lángon. A második sütetnek elég volt 5+5 perc, a harmadik is olyasmi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6975
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Aki szeret édességet majszolni. A feltét csak egy ötlet, lehet anélkül is készíteni. Ha nem csak péksüteményként szeretnénk tálalni, akkor a kész pudingot kanalazzuk külön tányérokra, s mindegyikbe tegyünk 2-2 tekercset, s reszeljünk rá étcsokit, így nagyon ízléses lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kész tekercsek tésztája nagyon finom, tartósan puha lesz. Erre most nagyon büszke vagyok, mert ezt a receptet hazajövet találtam ki, és bevált.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A feltétekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...