Almás és túrós tekercsek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
16g margarin112 kcal
-
16g tej9 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
A feltétekhez
-
63g tej35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
21 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
A tetejére
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g margarin896 kcal
-
125g tej70 kcal
-
55g cukor213 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
A feltétekhez
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A tetejére
Összesen
4737
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
5.2g margarin38 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.5g tojás15 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
A feltétekhez
-
21g tej12 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
2.1g étcsokoládé11 kcal
A tetejére
Összesen
198
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 167.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4205.9 g
-
Cink 191 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 1074 mg
-
Vas 156 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1472 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 664.7 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 745.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 86 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 939 mg
-
Retinol - A vitamin: 1425 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 897 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1698 micro
Összesen
4737
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.3 dl tej
-
5.5 ek cukor
-
5 db tojás
-
500 g finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
1 kk fahéj
A töltelékhez
A feltétekhez
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kk citromlé
-
5 dkg étcsokoládé
A tetejére
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
A tésztához
- Feltörünk 5 tojást, szétválasztjuk a sárgát a fehérjétől. A fehérjés tálba beleszórunk 2 evőkanál cukrot, és felverjük kemény habbá.
- A margarint felolvasztjuk. Közben egy félpohárnyi tejet is felmelegítünk, kis kanál cukrot és az élesztőt beleszórjuk, megkeverjük, s hagyjuk 5-10 percig, hogy felfusson. A tojássárgákat 3,5 evőkanál cukorral felverjük, amíg világosabb színe nem lesz. Belekeverjük a fahéjat.
- Egy másik tálba szórjuk a fél kiló lisztet, s a közepébe öntjük a már felfutott élesztős tejet, s összekeverjük.
- A két masszát fokozatosan egybekeverjük, s, hogy egyszerűbb legyen, a tojáshabbal is összezuttyintjuk, így minden 1 tálba kerül, és homogénné gyúrjuk azt.
- Langyos helyre téve, és egy szalvétával letakarva, pihentetjük egy fél órát.
- De mi közben serénykedünk tovább, a mosogatáson kívül, elkészítjük a töltelékeket. (Én az almákkal kezdtem.) Az almák mosása és reszelése után egy kis szitán átszűrtjük, hogy ne legyen olyan sok leve majd a sütiben, mert az folyóssá tenné. Így nyerünk 100%-os almalevet is, ez természetesen a pék jutalma lesz.
- A másik töltelék a túró, tehát ahhoz hozzáadunk 1,5 evőkanál cukrot, s az előbbi almareszelékből egy kiskanálnyit, és elkeverjük, így egy kenhető masszát kapunk.
- Én alapból a pudingot is tölteléknek szántam, de ez is inkább kifolyt a tekercsből, inkább feltét lett belőle. Tehát, ehhez felmelegítünk fél liter tejnél egy kicsit kevesebbet. Közben a maradék tejhez hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot, és a pudingport, egy kis fahéjat, 1/3-ad konyakaromát, fél citrom lereszelt héját és a levéből kb. 1 kiskanálnyit. Ezt öntjük a forrásban lévő tejhez, s folyamatosan fakanállal kevergetjük, míg beűrösödik, és kész lesz a puding.
- Meg is kelt közben a tésztánk. Egy gyúródeszkára kinyújtjuk nagyon vékonyra, kb. 3 mm-nyire. Mivel sok a tésztánk, olyan 4 adagban csinálhatjuk.
- Ha megvan a nyújtott tésztánk, megfelezzük függőlegesen, majd vízszintesen felcsíkozzuk. Minden csík felszínére teszünk valamelyik töltelékből, és felgöngyölgetjük őket.
- Ha megvagyunk, előveszünk egy lapos tepsit, s belisztezett sütőpapírra rakosgatjuk a tekercseinket, hézagosan, hogy legyen helyük dagadni. A tetejüket bekenhetjük 1 felvert cukros tojással, hogy csillogjon majd a teteje.
- Itt is legalább 3 sütet lesz, az első sütet 15 percig sült, 5 percet nagy, 10 percet kicsi lángon. A második sütetnek elég volt 5+5 perc, a harmadik is olyasmi.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6975
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Ajánló
Aki szeret édességet majszolni. A feltét csak egy ötlet, lehet anélkül is készíteni. Ha nem csak péksüteményként szeretnénk tálalni, akkor a kész pudingot kanalazzuk külön tányérokra, s mindegyikbe tegyünk 2-2 tekercset, s reszeljünk rá étcsokit, így nagyon ízléses lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A kész tekercsek tésztája nagyon finom, tartósan puha lesz. Erre most nagyon büszke vagyok, mert ezt a receptet hazajövet találtam ki, és bevált.