r
Nosalty Logó

Almás-túrós süti liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Almás-túrós süti liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800.4 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1633.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a kicsavart citromlével. Összeforgatjuk.
  2. A mazsolát vízbe beáztatjuk.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit felverjük őket villával.
  4. Hozzáadjuk az összetört túrót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a lecsöpögtetett mazsolát és 3 dkg puha vajat. Jól összekeverjük.
  5. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  6. Egy tűzálló tálnak az alját kikenjük vajjal. A szeletelt almák felét beletesszük. Megszórjuk a fahéjas kristálycukor felével, erre simítjuk a túrókrémet. Majd az almaszeletek másik felét rendezzük el a túrókrémre.
  7. A sárgabaracklekvárt 2 dkg vajjal megolvasztjuk, és rákenjük az almákra.
  8. Előmelegített, 180 fokos sütőben pirosodásig sütjük, kb 35 percig. Ekkor rászórjuk a maradék fahéjas kristálycukrot, és visszatoljuk még 2-3 percre a sütőbe.
  9. Langyosra hűtve tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20489
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-túrós süti liszt nélkül
Gonoszka1 428 recept

Ezt mai napi nasinak sütöttem meg. Nagyon finom, és kevés cukrot tartalmaz, így a kalóriatartalma sem magas. 10 dekában 135 kalória van. Így fogyókúrázok is megengedhetnek belőle egy szeletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...