Almás-túrós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
372
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g alma117 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
171 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
-
83 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2218
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
21.8g alma10 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
43.6g tehéntúró64 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g mandulapehely10 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Összesen
193
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 167 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 108.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
372
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4650.1 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1312 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.2 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 651.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
2218
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.4 g
-
Cink 114 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 52 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
1 ek citromlé
-
30 g vaj
-
125 g cukor
-
2 db tojás
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
500 g tehéntúró
-
1 csipet só
-
20 g mandulapehely
-
30 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Az almát kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzákeverjük. A pudingot és a túrót a vajas masszához keverjük.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először az almát, majd a tojásfehérjét keverjük a túrós masszához.
- A masszát egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- A mandulapelyhet egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
- A tésztát kivesszük a formából. Körben megkenjük az elkevert barackízzel, és megszórjuk a mandulával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 27784
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy gyors és finom sütemény.