r
Nosalty Logó

Almás-túrós galuska mákos bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós galuska mákos bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 2696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    172 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6088.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A mákos bundához

Elkészítés

A galuskához

  1. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  3. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat.
  4. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük.
  5. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.)
  6. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket.
  7. A galuskákat porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21466
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almás-túrós galuskát mákos bundába forgatva, készíthetjük egy tartalmas leves után második fogásként, de önálló desszertként is kínálhatjuk. Egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

A galuskához

A mákos bundához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...