Almás táska kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
83g rétesliszt303 kcal
-
33g tej19 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
A töltelékhez
A tészta tetejére
Összesen
793
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
A töltelékhez
A tészta tetejére
Összesen
4750
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
19.7g rétesliszt72 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
A töltelékhez
A tészta tetejére
Összesen
187
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 196.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
793
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 146.1 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2712.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 789.6 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 720 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 971 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1334 micro
Összesen
4750
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az almát meghámozzuk, nagylyukú almareszelőn lereszeljük és a cukorral addig főzzük, amíg a levét el nem fövi, majd hozzákeverjük a fahéjat és hülni hagyjuk.
- A diót durvára vágjuk.
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A vajat megolvasztjuk.
- A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet és a tojássárgákat.
- Összekeverjük a tésztáhozvalókat és gépi dagasztóval 10 percig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Kézi dagasztás esetén ez kb 25 percet vesz igénybe és azzal is számolhatunk, hogy jól elfárad a kezünk.
- A bedagasztott tészta tetejét megszórjuk egy kis liszttel, letakarjuk és kb 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
- A tésztalapocskák közepére 1-1 jó púpos teáskanálnyit halmozunk a kihűlt, párolt almából.
- A négyzetek szemközti csücskeit - amit előtte egy kis tojásfehérjével megkentünk - egymásra hajtjuk, kissé összenyomjuk.
- A kendőket megkenjük kissé felvert tojással és a durvára vágott dióval beszórjuk.
- Sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal kikent tepsibe rakosgatjuk és előbb 200 majd 180 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x28x3
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 40009
- Feltöltés dátuma: 2010. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Muci
175 recept
A kelt tésztából készült sütemények nagyon laktatóak, ezért egy kiadós leves után második fogásként is megfelel. Már sütés közben olyan finom illatot áraszt, hogy a család apraja-nagyja azt lesi, mikor készül már el. Így gyakran megesik, hogy a második fogásnak szánt süti egy része már a leves előtt elfogy.