r
Nosalty Logó

Almás táska kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Almás táska kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 4750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 4750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, nagylyukú almareszelőn lereszeljük és a cukorral addig főzzük, amíg a levét el nem fövi, majd hozzákeverjük a fahéjat és hülni hagyjuk.
  2. A diót durvára vágjuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  4. A vajat megolvasztjuk.
  5. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet és a tojássárgákat.
  6. Összekeverjük a tésztáhozvalókat és gépi dagasztóval 10 percig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Kézi dagasztás esetén ez kb 25 percet vesz igénybe és azzal is számolhatunk, hogy jól elfárad a kezünk.
  7. A bedagasztott tészta tetejét megszórjuk egy kis liszttel, letakarjuk és kb 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  8. A megkelt tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  9. A tésztalapocskák közepére 1-1 jó púpos teáskanálnyit halmozunk a kihűlt, párolt almából.
  10. A négyzetek szemközti csücskeit - amit előtte egy kis tojásfehérjével megkentünk - egymásra hajtjuk, kissé összenyomjuk.
  11. A kendőket megkenjük kissé felvert tojással és a durvára vágott dióval beszórjuk.
  12. Sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal kikent tepsibe rakosgatjuk és előbb 200 majd 180 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 40009
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tésztából készült sütemények nagyon laktatóak, ezért egy kiadós leves után második fogásként is megfelel. Már sütés közben olyan finom illatot áraszt, hogy a család apraja-nagyja azt lesi, mikor készül már el. Így gyakran megesik, hogy a második fogásnak szánt süti egy része már a leves előtt elfogy.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...