Almás-szilvás bitta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
42g vaj299 kcal
-
47g finomliszt170 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Töltelék
-
133g alma62 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
17g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
2g barna cukor6 kcal
-
39 kcal
-
10 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Összesen
925
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
250g vaj1793 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Töltelék
-
800g alma374 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
150g mandulapehely885 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
10g barna cukor38 kcal
-
40g mandulapehely236 kcal
-
20g sótlan pisztácia61 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
5550
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
12.6g vaj90 kcal
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
0.5g félszáraz fehérbor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Töltelék
-
40.2g alma19 kcal
-
7.5g nádcukor29 kcal
-
7.5g mandulapehely44 kcal
-
12 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
Tetejére
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
12 kcal
-
3 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 128.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
925
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 338.2 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3620.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 869 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 692 mg
-
Foszfor 1613 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 588.8 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 770 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2010 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 1062 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 752 micro
Összesen
5550
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg vaj
-
1 ek tejföl
-
10 ml félszáraz fehérbor
-
1 csipet só
-
2 dkg vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
Töltelék
-
4 közepes db alma
-
15 dkg nádcukor
-
15 dkg mandulapehely
-
10 dkg aszalt szilva
Tetejére
-
1 ek barna cukor
-
4 dkg mandulapehely
Elkészítés
Tészta
- A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt és a bort is beleöntjük.
- 15 percre hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
- Megint hűtőbe tesszük 15 percre.
- Közben az almát hámozzuk le, és vágjunk vékony szeleteket belőle, rázzuk össze a barna cukorral, a mandulával.
- Az aszalt szilvát vagdaljuk fel apró darabokra, és áztassuk kicsit a rumaromában.
- A tésztát nyújtsuk ki két darabra, és az egyiket tegyük a 25x35 cm-es tepsibe, amit vajazunk és morzsával megszórunk. Szurkáljuk meg villával, és erre rakjuk szépen az almát, majd a rumaromás szilvát, elosztva arányosan. Betakarjuk a másik tésztalappal.
- Ami leesik, azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle.
- Ezt is kenjük le tojássárgával, majd szórjuk meg a barna cukorral és a mandulával, meg a pisztáciával.
- 180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük.
- Közben lehet, hogy kisebbre kell venni a hőt, 160 fokra. Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1557
- Feltöltés dátuma: 2013. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
A két tészta között gazdag töltelék van, nemcsak fahéjjal bolondítva lehet ízesíteni, itt a példa rá. Érdemes elkészíteni, mert nagyon aromás, szaftos sütemény.