r
Nosalty Logó

Almás-szilvás bitta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Almás-szilvás bitta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt és a bort is beleöntjük.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
  4. Megint hűtőbe tesszük 15 percre.
  5. Közben az almát hámozzuk le, és vágjunk vékony szeleteket belőle, rázzuk össze a barna cukorral, a mandulával.
  6. Az aszalt szilvát vagdaljuk fel apró darabokra, és áztassuk kicsit a rumaromában.
  7. A tésztát nyújtsuk ki két darabra, és az egyiket tegyük a 25x35 cm-es tepsibe, amit vajazunk és morzsával megszórunk. Szurkáljuk meg villával, és erre rakjuk szépen az almát, majd a rumaromás szilvát, elosztva arányosan. Betakarjuk a másik tésztalappal.
  8. Ami leesik, azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle.
  9. Ezt is kenjük le tojássárgával, majd szórjuk meg a barna cukorral és a mandulával, meg a pisztáciával.
  10. 180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük.
  11. Közben lehet, hogy kisebbre kell venni a hőt, 160 fokra. Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1557
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szilvás bitta
Zsuzsamama56 322 recept

A két tészta között gazdag töltelék van, nemcsak fahéjjal bolondítva lehet ízesíteni, itt a példa rá. Érdemes elkészíteni, mert nagyon aromás, szaftos sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...