Almás rétes Huppancséknál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
460
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1839
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
460
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.6 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 967.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1839
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A töltelék elkészítéséhez két almát felkockázunk, hármat lereszelünk. Az almákat összekeverjük a cukorral, fahéjjal, rumba áztatott mazsolával, citrom levével és héjával, és annyi vajon pirított zsemlemorzsával, amennyit felvesz a tészta. Idő függvényében érdemes egy órát állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
- A réteslapok közé olvasztott vajat és zsemlemorzsát teszünk. (Egy rúdhoz minimum 3 lapot használok. Aki tésztásabban szereti, használhat 5 lapot is, de akkor legyen kéznél még egy csomag réteslap.)
- A lapok összetekeréséhez érdemes használni egy konyharuhát. Minden elkészített lap szélére, keresztbenrátesszük az almás tölteléket és az alján elhelyezett konyharuhával óvatos, de határozott mozdulattal összetekerjük.
- A tetejére nekem bevált az olvasztott vajjal elkevert tejföl, sokan ázottnak tartják, de nekem olyan még sosem lett. Ezért saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy légkeverésesen és 180 fokon kell megsütni.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 122492
- Feltöltés dátuma: 2009. március 15.
Ajánló
A rétes mellé karamellöntetet és vaníliafagyit is szoktunk enni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha majd sok időm lesz, magam csinálom a réteslapot, addig meg van egy gyors édességem...