Almás rakott kelkáposzta
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g zöldpaprika41 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g gyors rizs448 kcal
-
300g alma140 kcal
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
138g tejföl272 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g zöldpaprika164 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g gyors rizs1790 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
800g kelkáposzta173 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
550g tejföl1089 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.4g darált sertéshús19 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
17.4g zöldpaprika3 kcal
-
8.7g paradicsom2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g gyors rizs31 kcal
-
20.9g alma10 kcal
-
13.9g kelkáposzta3 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
4.3g trappista sajt15 kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2508.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 707 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 969 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1001.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 2642 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 1688 micro
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 258.8 g
Zsír
-
Összesen 272.8 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1010 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10034.9 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 2827 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 770 mg
-
Foszfor 3874 mg
-
Nátrium 2225 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 697.7 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 4007.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2399 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1062 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 1332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2050 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 1478 micro
-
α-karotin 677 micro
-
β-karotin 10569 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 6753 micro
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 224 micro
-
Lut-zea 117 micro
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 db zöldpaprika
-
5 db paradicsom
-
3 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
5 teáskanál fűszerpaprika
-
500 g gyors rizs
-
80 dkg kelkáposzta
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 ek ételízesítő
Elkészítés
- A kelkáposztát külső leveleitől megszabadítva, torzsáját kivágva felaprítjuk, ételízesítős, köménymagos vízben felteszük főni (kb. forrástól számítva 20 perc).
- Olajon a felkockázott vöröshagymát és a kicsire vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, tűzről levesszük, beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a kicsumázott, vékonyra felkarikázott zöldpaprikát, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a tűzre kis lángra. Ha levet enged, beletesszük a darált húst, és amíg mindenütt a hús fehér nem lesz, néhány keverés mellett főzzük. Ha kész, beletesszük a zöldfűszereket felaprítva, és mivel enged levet a paprika és paradicsom, fedő alatt kis lángon (kb. 150 fokon, 45 percig) főzzük tovább a darálthúsos pörköltet. Néha kóstoljuk meg, lehet még ízesíteni, majd kikapcsoljuk, ha kész.
- A pörkölt feltevésekor egy fazékba vizet és sót teszünk, felforraljuk, és egy fakanálra aggatva a zacskókat, kifőzzük a rizst, majd lecsepegtetve tálba borítjuk (dobozon a főzési idő, forrástól számítva kb. 15 perc ).
- A kelkáposztát is leszűrjük, és egy másik tálba szedjük ki.
- Ha kóstolás alapján kész a pörkölt, megfőtt a rizs és a kelkáposzta, akkor az almákat fogjuk kicsumázni, felkarikázni vékonyra.
- Lereszeljük a sajtot, jól átkeverjük a krémfölt, két kicsi vagy egy nagyobb tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: két sor almakarika, rátesszük a pörköltet, hogy ellepje, rátesszük a rizst úgy, hogy mindenütt betakarja , majd a leszűrt kelkáposztát, újra egy réteg rizs következik, erre jön két sor alma, leöntjük a krémföllel úgy, hogy mindenhova jusson, és ellepje az alatta lévő rétegeket, majd megszórjuk a reszelt sajttal egyenletesen.
- Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad, illetve kissé aranybarna színű nem lesz
- Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, hogy éles késsel fel tudjuk kockázni, és tálaláskor almaszeletekkel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7858
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
Aki nagyobb családot lát el finom étellel, teheti egy nagy tepsibe, és bármilyen sajtot, amit szeretnek, használhat hozzá. Én edámit használtam, és a finom ízt, a kifejezetten finom zamatos-édes alma adta meg az egész ételnek:-)) Természetesen nem csak zacskós, hanem a szokásos módon elkészült párolt rizzsel is készülhet. Előtte finom gombócleves volt, ezért mivel az laktató, így az aznapi, és másnapi ebéd ötlete is megvolt, illetve már maga az étel is:-)) A finom leves után elég volt a kisebb tepsi rakott almás - kelkáposzta. Finom házi szörp, aki szereti, természetesen finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a rakott kelt, több változatban is. Az egyik kedves ismerőstől nagyon finom, édes almát kaptunk, de nem starking, azt nem szeretjük. Azt gondoltam, hogy mi lenne, ha a szokásos rakott kelt ezzel a finom almával rétegezve készíteném el. Nekünk nagyon ízlett, sikerült az ötletem:-)) Mivel másnapra is szerettem volna, hogy maradjon az ételből, ezért két kisebb tepsibe készítettem el. Pont az elkészítés alatt volt itt a barátnőm, akinek 9 gyermeke van, és kíváncsian nézte, hogy a megszokott receptet, mivel fogom és hogy változtatni. Két nap múlva hívott, a gyermekeinek is tetszett ez a rakott kel változat. Nagyon örültem neki, így cserélgetünk mi recepteket. :-)) Ennyi a történet.