r
Nosalty Logó

Almás rakott kelkáposzta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Almás rakott kelkáposzta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1546
Kalória
64.7g
Fehérje
174.4g
Szénhidrátok
68.2g
Zsír
1001.9g
Víz
252.5g
Koleszterin
21.4g
Rost
47.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1001.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    2642 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 1546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    258.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10034.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2827 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    3874 mg
  • Nátrium
    2225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.7 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    4007.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1062 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    1332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2050 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    10569 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6753 micro
Összesen 6182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát külső leveleitől megszabadítva, torzsáját kivágva felaprítjuk, ételízesítős, köménymagos vízben felteszük főni (kb. forrástól számítva 20 perc).
  2. Olajon a felkockázott vöröshagymát és a kicsire vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, tűzről levesszük, beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a kicsumázott, vékonyra felkarikázott zöldpaprikát, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a tűzre kis lángra. Ha levet enged, beletesszük a darált húst, és amíg mindenütt a hús fehér nem lesz, néhány keverés mellett főzzük. Ha kész, beletesszük a zöldfűszereket felaprítva, és mivel enged levet a paprika és paradicsom, fedő alatt kis lángon (kb. 150 fokon, 45 percig) főzzük tovább a darálthúsos pörköltet. Néha kóstoljuk meg, lehet még ízesíteni, majd kikapcsoljuk, ha kész.
  3. A pörkölt feltevésekor egy fazékba vizet és sót teszünk, felforraljuk, és egy fakanálra aggatva a zacskókat, kifőzzük a rizst, majd lecsepegtetve tálba borítjuk (dobozon a főzési idő, forrástól számítva kb. 15 perc ).
  4. A kelkáposztát is leszűrjük, és egy másik tálba szedjük ki.
  5. Ha kóstolás alapján kész a pörkölt, megfőtt a rizs és a kelkáposzta, akkor az almákat fogjuk kicsumázni, felkarikázni vékonyra.
  6. Lereszeljük a sajtot, jól átkeverjük a krémfölt, két kicsi vagy egy nagyobb tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: két sor almakarika, rátesszük a pörköltet, hogy ellepje, rátesszük a rizst úgy, hogy mindenütt betakarja , majd a leszűrt kelkáposztát, újra egy réteg rizs következik, erre jön két sor alma, leöntjük a krémföllel úgy, hogy mindenhova jusson, és ellepje az alatta lévő rétegeket, majd megszórjuk a reszelt sajttal egyenletesen.
  7. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad, illetve kissé aranybarna színű nem lesz
  8. Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, hogy éles késsel fel tudjuk kockázni, és tálaláskor almaszeletekkel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Nagyon szeretjük a rakott kelt, több változatban is. Az egyik kedves ismerőstől nagyon finom, édes almát kaptunk, de nem starking, azt nem szeretjük. Azt gondoltam, hogy mi lenne, ha a szokásos rakott kelt ezzel a finom almával rétegezve készíteném el. Nekünk nagyon ízlett, sikerült az ötletem:-)) Mivel másnapra is szerettem volna, hogy maradjon az ételből, ezért két kisebb tepsibe készítettem el. Pont az elkészítés alatt volt itt a barátnőm, akinek 9 gyermeke van, és kíváncsian nézte, hogy a megszokott receptet, mivel fogom és hogy változtatni. Két nap múlva hívott, a gyermekeinek is tetszett ez a rakott kel változat. Nagyon örültem neki, így cserélgetünk mi recepteket. :-)) Ennyi a történet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!