r
Nosalty Logó

Almás rakott kel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    5414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábost félig engedünk sós vízzel, és feltesszük forrni. A hagymát felkockázzuk, a káposztát megmossuk, és felaprítjuk olyan tessék – lássék módon. Nem kell, hogy csíkok vagy szabályos kockák legyenek, csak úgy össze – vissza, na.
  2. Óvatosan a lobogó vízbe szórjuk a káposztát, és néhány perc alatt félpuhára főzzük. (Én csak a torzsáját szoktam kivágni, az ereket sosem.) Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük, és félretesszük.
  3. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben megszórjuk a fűszerekkel (kivéve fahéj), és ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá, le ne égjen.
  4. Miután a hús is (fél)kész, fogunk egy nagyobb tálat, és abban összekeverjük a kelkáposztát, a húst és a 4 tojást, majd megszórjuk egy kevés fahéjjal, és beleaprítunk 2 kisebb idared almát. Nyugodtan sózzuk még meg egy kicsit.
  5. Óvatosan, de alaposan elkeverjük az egészet, hőálló tálba önjük, és meglocsoljuk az olajjal (lenmag-, szezámmag-, kókusz- vagy olívaolaj, tetszés szerint).
  6. Fóliával letakarjuk, és betoljuk a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe. (Fél óra után levettem a fóliát a tálról, légkeveréses fokozatra kapcsoltam a sütőt, és 10 percre visszaraktam, hogy a teteje szépen megpiruljon.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 793
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először csak egy sima rakott kelkáposztát terveztem mára, de aztán almás lett. Meg fahéjas. Édes és sós, ne idegenkedjetek tőle, lássatok neki, hátha beleszerettek. ;) Tipikus laktató egytálétel, nem igényel különösebb előkészületet, és túl nagy káosz sem lesz utána a konyhában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...