Almás-pudingos szelet Medea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
Almás töltelék
-
75g alma35 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Puding
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
266 kcal
Almás töltelék
-
600g alma281 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Puding
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összesen
1864
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
10.6g tojás13 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17 kcal
Almás töltelék
-
38.5g alma18 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Puding
-
2.9g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
32.1g tej18 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Összesen
119
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2030.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.9 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 600.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
1864
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
7 dkg porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 kávéskanál fahéj
-
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
Almás töltelék
-
2 kávéskanál fahéj
-
2 dkg vaj
-
1 késhegynyi gyömbérpor
Puding
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
5 dl tej
-
2 ek cukor
-
3 ml rumaroma
-
2 db lapzselatin
Elkészítés
Tészta
- A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citrom héját, és kemény habot verünk belőle.
- A liszthez hozzákeverjük a fahéjat és a sütőport, majd a tojássárgás masszához adjuk. A felvert fehérjét óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes keverékhez, ügyelve, hogy ne törjük mag a habot.
- Előmelegített 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a tészta átsült, alkalmazzunk tűpróbát.)
Almás töltelék
- Az almás réteghez a megmosott és felkockázott almát teflon serpenyőben vajon megfuttatjuk. Hozzárakjuk a fahéjat, a gyömbérport, és rácsorgatjuk a mézet. 10 percig fedő alatt pároljuk (néha rázogassuk meg az edényt, hogy a fűszeres mézes máz mindenhol érje az almát).
Puding
- Közben elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Amikor a puding még nem sűrűsödött be teljesen, rumaromával ízestjük. Közben a lapzselatint vízben áztatjuk. Amikor a puding elkészül, a lapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük. Ez biztosítja majd a sütemény jól szeletelhető állagát.
- Utolsó lépésként összeállítjuk a sütit. A megsült és kihűlt tészta tetejére adagoljuk az almát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a pudingot. Pár órát a hűtőben hagyjuk összeállni, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4609
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Az idén nagyon finom ízű almákat lehet kapni, ezért mindig van belőle bőven itthon. Persze, nem csak nyersen fogyasztjuk, de sütibe is szívesen felhasználom.:-) A szokásos almás pite helyett most ez a pudingos, krémesebb változat született.