r
Nosalty Logó

Almás-pudingos rakott kalács

Nagy Szandra
Almás-pudingos rakott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
11.1g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
85.4g
Víz
189g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 2272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A kalácsokhoz a tejet megmelegítjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a meleg, de nem forró tejjel fellazítjuk. Leöntjük vele az apróbb darabokra vágott kalácsot, picit állni hagyjuk.
  2. Kibélelünk egy sütőformát (tetszőlegeset - lehet akár tortaforma is). Az almát kockákra vágjuk, és pici vajon megpároljuk, ha szeretjük fahéjjal megszórjuk. A diót durvára daráljuk.
  3. Elkészítjük a vaníliakrémet: a tejet elkezdjük melegíteni, a tojást kikeverjük a kétféle cukorral, keményítővel, majd a meleg tejjel fellazítjuk. Visszaöntjük az elegyet a lábosba és besűrítjük, ügyeljünk rá, hogy mindenképp elég ideig főzzük, hogy a keményítő íze ne legyen érezhető. A végén még melegen belekeverjük a vajat. Folpackkal lefedve kicsit lehűtjük.
  4. Rétegezzük a süteményt, alulra a kalács úgy, hogy a forma alját teljesen ellepje, rá a dió, az alma és a tetejére a pudingréteg.
  5. 175 fokon 30-40 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni, pirulni a tetején a pudingréteg.
  6. Kihűtjük, úgy tudjuk szépen szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Máglyarakáshoz hasonló sütemény, viszont nálunk senki nem szereti a tojáshabos réteget, ezért változtattam egy kicsit és a család kedvenc almás-pudingos pitéjének a mintájára készítettem ezt az isteni finom, nagyon szaftos, maradékmentő süteményt. Akár a sonkaléből főzött gulyás- vagy bableves után második fogásként, vagy uzsonnára, ebéd utáni desszertnek, vagy akár reggelire egy isteni capuccino - tejes kávé mellé.

További receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...