r
Nosalty Logó

Almás-pudingos rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Almás-pudingos rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral elkeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a citrom levét, összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kis lisztet lehet tenni hozzá. A tésztának nem szabad keménynek lenni, nyújtás közben még úgyis lisztezzük.
  3. Az almákat meghámozzuk, majd felvágjuk,és citromos vízben tartjuk, míg fel nem használjuk.
  4. A gyümölcstortaformát margarinozzuk, és lisztezzük.
  5. A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre kikeverjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.
  6. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk. Kibéleljük vele a formát. Az almákat szépen sorban lerakjuk a tésztára (előtte jól lecsöpögtetjük).
  7. Majd ráöntjük a még folyékony, meleg pudingot. Hagyjuk hűlni.
  8. A maradék tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd derelyevágóval egyforma csíkokat vágunk belőle. Rács alakban a puding tetejére rakjuk.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta szépen megpirul.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  11. Tipp: másnapra megpuhul a tészta, ezért érdemes egy éjszakát pihentetni. Célszerű este elkészíteni, éjszaka nem jár rá senki sem.:)
  12. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 25289
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-pudingos rácsos pite
Gy.Zsuzsi 31 recept

Ez egy hirtelen ötlettől vezérelve létrejött sütemény. Valami finomat szerettem volna, viszont nem hagyományos linzert, így ez lett belőle. Nagyon finom, nálunk már mire puha lett, csak 2 szelet maradt belőle.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...