r
Nosalty Logó

Almás-pudingos batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-pudingos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 2150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként előkészítjük a süti "belsejét": meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, egy külön tálban összekeverjük a fahéjat a porcukorral, illetve megfőzzük a vaníliás pudingot (4 dl tej és 4 ek cukor hozzáadásával).
  2. A leveles vajas tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  3. Minden négyzetre egy kis pudingot halmozunk,rászórunk egy kis vagdalt diót, tetejére pedig egy-egy almakockát helyezünk, melyet megszórunk afahéjas porcukorral.
  4. A négyzetek sarkait átlósan áthajtjuk, és szegfűszeggel összefogjuk a közepét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8205
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évvel ezelőtt Benke Laci bácsi egyik főzőműsorában láttam ezt a receptet. Nagyon finom, ezért időről időre mindig elkészítem a családnak...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...