r
Nosalty Logó

Almás pite Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás pite Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1412 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1412 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4583.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2137 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 5648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvős helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük /a káposzta reszelőn/.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A nagyobb buci tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk.
  6. Az alma levét kinyomkodjuk, és az így kapott almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjaj, majd a tésztán elterítjük, és beborítjuk a tészta másik felével, széleit jól összenyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
  7. Sütés kb. 40 perc /tetejét tojással lekenhetjük, én nem szoktam/.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 39x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10977
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, omlós a tésztája, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...