r
Nosalty Logó

Almás pite Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Almás pite Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 5628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6914.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2944 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.6 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1808.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 5628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve odatesszük párolni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb. 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza egyik felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban. Majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük. Kb. 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt, és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.
  5. Hűlés után porcukrozva kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13524
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom almás pite szerintem bármikor jólesik!! Pikáns, finom ízű almát használjunk, hisz akkor lesz jó ízű a desszertünk. Akár több cukorral, több citromlével is kiegészíthetjük. Egyszerű és elronthatatlan...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...