r
Nosalty Logó

Almás pite egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csandi
Almás pite egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 877 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2456.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2193 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 5269 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csészében az élesztőt kevés tejben kis cukorral kikeverjük, és a liszt közepébe öntjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit a tészta felvesz. Ne legyen kemény a tészta!
  2. Az almát lereszeljük, hagyni kell állni, hogy levet engedjen. Utána ízesítjük cukorral, fahéjjal.
  3. 1 éjszakára (de legalább néhány órára) hűtőbe kell tenni. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk, megszórjuk kevés darált dióval vagy zsemlemorzsával, rá az alma (vagy bármilyen gyümölcs), majd ismét tészta.
  4. Tetejét megkenjük tojásfehérjével. Fél órán át sütjük (én légkeveréssel, 180 fokon szoktam).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 178534
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pitét mindig csak vendégségben ettem, mert sosem mertem belefogni. Viszont a család is nagyon szereti, ezért kénytelen voltam megpróbálkozni vele. Ez volt a legelső recept, amit kipróbáltam, és nem is kellett tovább keresgélnem, mert elsőre sikerült, a család nagy-nagy örömére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...