r
Nosalty Logó

Almás pite 13. - lengyel módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Almás pite 13. - lengyel módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3506 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3506 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, picit sózzuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a langyos vajat, és összedolgozzuk a száraz anyagokkal. A kész tésztát egy óráig hideg helyen pihentetjük.
  2. Az almát megpucoljuk, kicsi kockákra vágjuk, a fűszerekkel és a cukrokkal megfonnyasztjuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk, ujjnyi vastag lappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, belesimítjuk az egyik lapot, rátesszük a tölteléket, befedjük a másik lappal, és kisütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6850
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Egy felkérésre kellett megsütnöm ezt a sütit. Az eredeti recept sajnos nem volt az igazi, a tészta száraz és törékeny volt, az alma kevés és túlfűszerezett, egyáltalán nem volt sikere. Így az eredeti koncepciót megtartva kifejlesztettem a saját változatomat, ami már egy omlós, puha tészta lett isteni fahéjas, aromás almatöltelékkel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...