r
Nosalty Logó

Almás-mustáros csirke tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Almás-mustáros csirke tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A belevalók

A tetejére

Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A belevalók

A tetejére

Összesen 2603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A belevalók

A tetejére

Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4293.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A belevalók

A tetejére

Elkészítés

A belevalók

  1. A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd szeltekre vágjuk, magházát kivesszük.
  4. Egy kivajazott tűzálló tálba alulra elterítjük a tésztát. Arra szépen, hogy fedjék egy mást, az almaszeletek következnek.
  5. Az alma tetejére fektetjük a csirkemellszeleteket.

A tetejére

  1. A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, pirítani kezdjük. Közben sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, majd fokozatosan felengedjük a tejjel, simára keverjük.
  2. Amikor besűrűsödött a besamel mártásunk, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, simára keverjük.
  3. Ezt az öntetet egyenletesen elterítjük a hús tetején, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt fólia alatt, majd azt levéve pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2788
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mustáros csirke tésztaágyon
Évi néni 1830 recept

Minden nap külön tortúra, mire megegyezünk a családdal, mi is legyen az ebéd. Olykor, leginkább ad hoc döntöm el a végeredményt.

Hozzávalók

A belevalók

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...