Almás muffin őszibarack-pudinggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muffinhoz
-
50g alma23 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
44g joghurt27 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
95 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A pudinghoz
-
64g őszibarack24 kcal
-
38 kcal
-
0 kcal
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muffinhoz
-
200g alma94 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
175g joghurt107 kcal
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A pudinghoz
-
254g őszibarack95 kcal
-
152 kcal
-
0 kcal
Összesen
2117
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muffinhoz
-
18.5g alma9 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
16.2g joghurt10 kcal
-
9.2g zabpehelyliszt37 kcal
-
9.2g étkezési keményítő35 kcal
-
1.1g zabpehely4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
A pudinghoz
-
23.5g őszibarack9 kcal
-
3.7g étkezési keményítő14 kcal
-
0 kcal
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2184.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.1 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 593.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 603 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
2117
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A muffinhoz
-
5 dkg margarin
-
1 db tojás
-
175 g joghurt
-
10 dkg zabpehelyliszt
-
10 dkg étkezési keményítő
-
2 ek zabpehely
A pudinghoz
-
2 db őszibarack
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés
A muffinhoz
- A margarint, a cukorral/édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a fahéjat.
- Aszáraz anyagokat összekeverjük, a masszához adjuk, és jól átkeverjük.
- Az almákat mossuk, hámozzuk, lereszeljük, és a joghurttal együtt a tésztánkhoz adjuk, majd elkeverjük.
- Az őszibarackokat megpucoljuk, villával jól összetörjük, és elkeverjük benne a keményítőt és az édesítőt (pl. stevia).
- A szilikon muffinformáinkat vékonyan kikenjük vajjal, és aztésztánkból egyevőkanálnyit a formákba kanalazunk. 2 kiskanálnyiőszibarack-pudingot merünk 1-1 muffin közepébe, majd ezt újabb adag tésztával fedjük.
- A sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10413
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Ajánló
Ez az adag 12 db muffin készítésére elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Skorpió
49 recept
Szinte mindig gyümölcsös pudingot készítünk (kivétel, mikor Bocicsoki-pudingosat), és az eddigi tapasztalataimból gondoltam ki ezt a fajta kellemes ősz délutáni süti. A folyékony őszibarackos tartalomból sütés hatására lágy puding állagú töltelélet kapunk.