Almás-mézes-rozmaringos csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rozmaringos csirkéhez
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
83g alma39 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
8g méz25 kcal
A besamelmártáshoz
-
8g margarin60 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
17g sajt59 kcal
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rozmaringos csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g alma234 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
50g méz152 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g margarin359 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2224
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rozmaringos csirkéhez
-
15.5g csirkemellfilé19 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
3.4g margarin25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
34.5g alma16 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
3.4g méz10 kcal
A besamelmártáshoz
-
3.4g margarin25 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
27.6g tej15 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
6.9g sajt24 kcal
Összesen
153
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3219.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1165 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.1 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 631.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1169 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 1101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
2224
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A rozmaringos csirkéhez
-
1 db csirkemellfilé
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek méz
A besamelmártáshoz
-
3 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
A tetejére
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A rozmaringos csirkéhez
- A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk.
- Egy tányérban némi lisztet elkeverünk egy csipet szerecsendióval, majd ebben megforgatjuk a hússzeleteket.
- A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne a csirkemellszeleteket. Oldalanként 3-3 perc alatt szép aranybarna színük lesz.
- A hússzeleteket egy tűzálló tál aljába sorakoztatjuk, szépen elrendezve.
- Miközben a hús sül, megpucoljuk az almát és egyforma szeletekre vágjuk (én cikkekre szoktam, így könnyű levágni a magházról).
- Az almát beletesszük a serpenyőbe, amiben a hús sült. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és hozzáadjuk a mézet. Nem keverjük, ne törjön, csak a serpenyőt mozgatva forgatjuk (mintha palacsintát forgatnánk, csak óvatosabban:), majd kis lángon kb. 7-10 perc alatt puhára pároljuk.
- Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, egy kis sót, megpirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Először csak kis mennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a többivel. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Mikor az alma elkészült, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. (A leve nélkül tegyük a húsra, ne áztassa el.)
- Leöntjük a besamel mártással, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz. Sült burgonyával, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 478
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 21115
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Ajánló
Az egyik legjobb vendégváró étel. Akár előző nap elkészíthető, csak berakjuk a hűtőbe és mielőtt jönnek a vendégek készre sütjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Kicsi korom óta ez az egyik kedvencem. Anyutól tanultam a receptet, bár kicsit variáltam rajta; a méz és a rozmaring már ráadás.:) Az eredeti receptben először az alma sül, az kerül alulra, ezután jön a hús. Én így is, úgy is nagyon szeretem. További képek itt.