r
Nosalty Logó

Almás-mézes-rozmaringos csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Almás-mézes-rozmaringos csirke
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

370
Kalória
15.9g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
105.2g
Víz
47.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
17.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A rozmaringos csirkéhez

  1. A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk.
  2. Egy tányérban némi lisztet elkeverünk egy csipet szerecsendióval, majd ebben megforgatjuk a hússzeleteket.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne a csirkemellszeleteket. Oldalanként 3-3 perc alatt szép aranybarna színük lesz.
  4. A hússzeleteket egy tűzálló tál aljába sorakoztatjuk, szépen elrendezve.
  5. Miközben a hús sül, megpucoljuk az almát és egyforma szeletekre vágjuk (én cikkekre szoktam, így könnyű levágni a magházról).
  6. Az almát beletesszük a serpenyőbe, amiben a hús sült. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és hozzáadjuk a mézet. Nem keverjük, ne törjön, csak a serpenyőt mozgatva forgatjuk (mintha palacsintát forgatnánk, csak óvatosabban:), majd kis lángon kb. 7-10 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, egy kis sót, megpirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Először csak kis mennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a többivel. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Mikor az alma elkészült, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. (A leve nélkül tegyük a húsra, ne áztassa el.)
  9. Leöntjük a besamel mártással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz. Sült burgonyával, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kicsi korom óta ez az egyik kedvencem. Anyutól tanultam a receptet, bár kicsit variáltam rajta; a méz és a rozmaring már ráadás.:) Az eredeti receptben először az alma sül, az kerül alulra, ezután jön a hús. Én így is, úgy is nagyon szeretem. További képek itt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!