r
Nosalty Logó

Almás-mézes-barackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Almás-mézes-barackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 11452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12671.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    3065 mg
  • Nátrium
    6645 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2179.8 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    2937 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    14630 micro
  • β-crypt
    1449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 11452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A sárgabarackokat megmossuk és kimagozzuk, ügyelve, hogy szét ne szedjük az egészet. Egy tálkában összekeverjük a mézet, a fahéjat és 2 csomag vaníliás cukrot. A barackokba -a mag helyére- kávéskanállal belecsorgatjuk a fahéjas mézet. Úgy rakosgatjuk le, hogy ne csurogjon ki belőle, míg elkészítjük a tésztát.
  2. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk az áttört, langyos burgonyát, a citromlével meglocsolt, meghámozott, lereszelt almákat, a tojást, a vajat, sót, 2 csomag vaníliás cukrot, és összegyúrjuk. A tálban hagyjuk.
  3. Az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát lassú tűzön, hogy oda ne kapjon, állandó kevergetéssel, figyelve. Hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, készre pirítjuk, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. Egy széles fazekat háromnegyedig töltünk vízzel, és fél tk sóval felforraljuk (nekem 10 literes a fazekam).
  5. Egy tányérba szórjuk a lisztet, és kicsit megszórjuk a deszkát, amire rakosgatjuk a gombócokat.
  6. A tálból kivesszük a tésztát, a tányérból a liszttel kicsit megszórjuk, ellapogatjuk, mert ragad a tészta. A töltelékes barackokat a közepére helyezzük, és gombóc formát alakítunk. Ha már nem annyira lobog a víz, belerakjuk a gombócokat. Kb. 20 percig fő, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Közben 3-szor is óvatosan megkeverjük. Miután feljönnek a felszínre, elkezdenek táncolni a fazékban, még hagyjuk kb. 9 percig főni.
  7. Ahogy kiszedjük, rakjuk is a pirított zsemlemorzsa közé, és megforgatjuk benne. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1577
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mézes-barackos gombóc
Smaragd konyha 149 recept

Szép nyári almákat szedtem a fáról. Finom édesek voltak. Az aznapi menüben sárgabarackos gombócot terveztem, és az almákból is tettem bele a tésztájába. Nagyon jól sikerült vele. Csak úgy táncoltak a forró, lobogó vízben :D  Hidegen is finom, érezni az alma zamatát a barackkal. Nagyon jól párosult.

Hozzávalók

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...