Almás-mazsolás pirozski
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g rétesliszt146 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
40g kaukázusi kefir24 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
8 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g alma94 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g méz46 kcal
-
30g mazsola90 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
A tészta megkenéséhez
-
4g tojássárgája13 kcal
Összesen
879
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g kaukázusi kefir122 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g friss élesztő210 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
75g méz228 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A tészta megkenéséhez
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
4383
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
8.3g rétesliszt30 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
8.3g kaukázusi kefir5 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8.3g friss élesztő9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
41.7g alma20 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
3.1g méz10 kcal
-
6.3g mazsola19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
0.8g tojássárgája3 kcal
Összesen
184
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.8 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
879
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3151.2 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 849.2 g
-
Cukor 454 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1783 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
4383
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g rétesliszt
-
8 dkg vaj
-
2 dl kaukázusi kefir
-
1 db tojás
-
8 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg friss élesztő
-
1 csipet só
A töltelékhez
A tészta megkenéséhez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Kb. 3 ek-nyi kefírt elkeverünk 2 tk-nyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt.
- A liszthez öntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót és a vajat. Alaposan elmorzsoljuk a vajat a lisztben.
- Ha az élesztő felhabzott (kb. 10 perc) hozzáöntjük a tésztához a maradék kefírrel együtt, beleütjük a tojást.
- Alaposan összedolgozzuk a tésztát, addig kell a kezünkben csűrni-csavarni, míg az onnan magától le nem válik (kb. 8-10 perc). Adhatunk hozzá lisztet, ha nagyon ragad.
- Ezután letakarjuk egy ruhadarabbal, és hagyjuk az élesztőt dolgozni benne kb. 1 órán át.
- A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk. Nagyobb részét (kb. 700 g-nyit) lereszeljük, a maradék almákat apróra felkockázzuk. Leszórjuk cukorral, hagyjuk hogy levet eresszen.
- Kinyomkodjuk alaposan az almalevet, áttesszük a száraz részt egy másik tálba. Beleszórjuk a mazsolát, és mézet, citromot teszünk bele. Fahéjból keveset tegyünk, mivel a fahéj-mazsola kombináció nem a legszerencsésebb, épphogy csak egy kicsit érezzük benne az ízét!
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk, nagy átmérőjű pohárral kiszaggatjuk körökre.
- Mindegyikbe rakunk a töltelékből, tetszés szerint hajtjuk (félbe), összenyomkodjuk az illeszkedéseknél, majd sütőlapra rakjuk.
- Megkenjük a tetejüket a felkavart tojássárgájával.
- Sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6616
- Feltöltés dátuma: 2011. március 31.
Ajánló
Teához vagy magában is egyaránt kiváló édesség!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nincs Oroszországban talán egy vendéglátó sem, aki tea és pirozsok nélkül invitálna magához vendéget. Jellegzetes változata ennek a süteménynek a káposztával, illetve hússal töltött. Elvileg bármilyen egyéb egzotikus töltelékkel is stimmel a recept.