r
Nosalty Logó

Almás-mazsolás pirozski

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mazsolás pirozski
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 4383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 4383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 3 ek-nyi kefírt elkeverünk 2 tk-nyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszthez öntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót és a vajat. Alaposan elmorzsoljuk a vajat a lisztben.
  3. Ha az élesztő felhabzott (kb. 10 perc) hozzáöntjük a tésztához a maradék kefírrel együtt, beleütjük a tojást.
  4. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, addig kell a kezünkben csűrni-csavarni, míg az onnan magától le nem válik (kb. 8-10 perc). Adhatunk hozzá lisztet, ha nagyon ragad.
  5. Ezután letakarjuk egy ruhadarabbal, és hagyjuk az élesztőt dolgozni benne kb. 1 órán át.
  6. A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk. Nagyobb részét (kb. 700 g-nyit) lereszeljük, a maradék almákat apróra felkockázzuk. Leszórjuk cukorral, hagyjuk hogy levet eresszen.
  7. Kinyomkodjuk alaposan az almalevet, áttesszük a száraz részt egy másik tálba. Beleszórjuk a mazsolát, és mézet, citromot teszünk bele. Fahéjból keveset tegyünk, mivel a fahéj-mazsola kombináció nem a legszerencsésebb, épphogy csak egy kicsit érezzük benne az ízét!
  8. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, nagy átmérőjű pohárral kiszaggatjuk körökre.
  9. Mindegyikbe rakunk a töltelékből, tetszés szerint hajtjuk (félbe), összenyomkodjuk az illeszkedéseknél, majd sütőlapra rakjuk.
  10. Megkenjük a tetejüket a felkavart tojássárgájával.
  11. Sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6616
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Teához vagy magában is egyaránt kiváló édesség!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs Oroszországban talán egy vendéglátó sem, aki tea és pirozsok nélkül invitálna magához vendéget. Jellegzetes változata ennek a süteménynek a káposztával, illetve hússal töltött. Elvileg bármilyen egyéb egzotikus töltelékkel is stimmel a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...