r
Nosalty Logó

Almás-mazsolás fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Almás-mazsolás fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet. Szitáljuk a lisztet nagy tálba, nyomjunk a közepébe mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és a langyos tej felét, majd keverjük össze a tálban lévő liszttel egy kissé, és hintsünk rá lisztet. Takarjuk le a tálat, és kelesszük kb. 10 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
  2. Olvasszuk fel a margarint, keverjük a maradék tejhez, majd hűtsük langyosra. A maradék cukrot, a tojást és a langyos folyadékot apránként adjuk a tésztához, és dolgozzuk bele a gépi habverő dagasztókarjával. Közben szórjunk bele egy csipet sót. Konyharuhával letakarva kelesszük duplájára. (Kb. 1 óra)
  3. Áztassuk be a mazsolát. Hámozzuk meg az almát, vájjuk ki a magházát, és vágjuk apró kockára. Gyúrjuk át a tésztát, és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Kelesszük további 15 percig.
  4. Forrósítsuk fel az olajat, és két evőkanál segítségével szaggassunk apró fánkokat. Süssük kb. 4 percig, amíg aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 975
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mazsolás fánk
Halfilé 12 recept

Kedvenc receptkönyvemből származik a recept. Most készítettem először, de nem utoljára.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...