r
Nosalty Logó

Almás-mandulás-duplacsokis muffin

NS
Almás-mandulás-duplacsokis muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1048
Kalória
19.2g
Fehérje
114.4g
Szénhidrát
62.5g
Zsír
81.9g
Víz
137g
Koleszterin
12.8g
Élelmi rost
57.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1518 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2757 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 4186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk, és hozzákeverjük az összes hozzávalót az étcsokoládé és a mandula kivételével. Az almát reszelt formában, mandulaaromából ízlés szerint.
  2. Ha kész a tészta, jól ki van keverve, megfelelőnek találjuk az állagát, akkor sütőformába helyezzük. Kb. háromnegyedig töltsük meg a formákat, mert szépen meg fognak nőni. Ha nincs muffinpapírunk a formák kibéleléséhez, akkor margarinnal kikenjük és lisztezzük őket.
  3. Minden nyers tésztába középen belenyomunk 1-1 kocka étcsokoládét, és megszórjuk a tetejüket szeletelt mandulával. 180 fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Muffinoknál a határ a csillagos ég! Ez is csak egy a sok közül, de nagyon finom. :)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...