Almás krémes tami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g alma117 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
11g víz0 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
133g tej75 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
57 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
6 kcal
A tetejére
-
46 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g margarin12 kcal
Összesen
945
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1500g alma702 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
64g víz0 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
800g tej448 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
343 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
50g csokoládédara273 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
5671
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
40.6g alma19 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.7g tej12 kcal
-
4.1g margarin29 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A tetejére
-
1.4g csokoládédara7 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.3g margarin2 kcal
Összesen
153
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.4 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 262.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
945
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 203.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5673.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1737 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1939 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 866.3 g
-
Cukor 558 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1574.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1227 mg
-
Retinol - A vitamin: 1848 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1354 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2397 micro
Összesen
5671
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 kg alma
-
2 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
8 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
18 dkg porcukor
-
8 evőkanál víz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
8 dl tej
-
15 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
5 dkg csokoládédara
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek margarin
Elkészítés
A tésztához
- Az almát meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük.
- A tepsit alufóliával kibéleljük, és megkenjük kicsit margarinnal.
- Az almaszeletekkel egyenletesen kirakjuk a tepsit, szórunk rá pici fahéjat, ha savanyú az alma, akkor cukrot is.
- A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.
- Az almára öntjük a fele tésztát, és elsimítjuk.
- A maradék tésztába keverünk 1 ek kakaóport, és a fehér tésztára simítjuk.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Krém: a pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk.
- Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarinnal kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.
- Ha kisült a sütemény, és ki is hűlt, egy másik tepsibe borítjuk úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzzuk róla az alufóliát.
- Rásimítjuk a krémet, a tetejére csokireszeléket szórunk. Hideg helyre tesszük, és 1 óra múlva szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 24305
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom sütemény! Könnyű, krémes.