r
Nosalty Logó

Almás krémes Kriszta néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás krémes Kriszta néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 8272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    452.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5588.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.2 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1927 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 8272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, bár aki margarinnal szereti jobban, semmi akadálya. Hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, közepébe lyukat készítünk, beleütjük a tojásokat, és a tejföllel összegyúrjuk.
  2. Forró sütőben 3 lapot sütünk belőle, közben az almát vagy reszelve vagy szeletelve kevés vajon megpároljuk, ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral.
  3. A pudingport kikeverjük a tojásokkal, cukorral, és vigyázva összefőzzük a tejjel, ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  4. Lerakjuk az első lapot, ezt lekenjük a vaníliás krémmel, rátesszük a második lapot, erre a párolt alma jön, végül befedjük a harmadik lappal. Mindenféleképpen 1 éjszakát jó, ha áll, akkor puhul meg!
  5. Tehetünk rá csokimázat, de porcukorral beszitálva is finom.:-)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8088
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptje, nagyon szeretik a lányaim. Én savanykás almával szoktam sütni, ami saját termésű.:-) Most rengeteg almánk volt, lereszelve szoktam üvegekbe eltenni, így nincs vele sok bajom, ha rétest vagy bármilyen almás sütit csinálok!

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...