Almás krémes Kriszta néni konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
20 dkg sertészsír
-
20 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek tejföl
Az almás töltelékhez
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 ek vaj
-
fahéj ízlés szerint
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
0.5 dl tej
-
2 db tojás
-
25 dkg margarin
A tetejére
690
Kalória
7.8g
Fehérje
81.2g
Szénhidrátok
37.7g
Zsír
122.5g
Víz
81.3g
Koleszterin
4.1g
Rost
31.9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
5g tejföl10 kcal
Az almás töltelékhez
A krémhez
A tetejére
-
1g porcukor2 kcal
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g tejföl119 kcal
Az almás töltelékhez
-
1500g alma702 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
8272
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
18.6g finomliszt68 kcal
-
6.2g sertészsír56 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
Az almás töltelékhez
-
46.4g alma22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.5g tej1 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
7.7g margarin55 kcal
A tetejére
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
256
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 452.4 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5588.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 1296 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 2443 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 974.2 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 49 mg
Víz
-
Összesen 1469.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 2396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1927 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1476 micro
Összesen
8272
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
256
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, bár aki margarinnal szereti jobban, semmi akadálya. Hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, közepébe lyukat készítünk, beleütjük a tojásokat, és a tejföllel összegyúrjuk.
- Forró sütőben 3 lapot sütünk belőle, közben az almát vagy reszelve vagy szeletelve kevés vajon megpároljuk, ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral.
- A pudingport kikeverjük a tojásokkal, cukorral, és vigyázva összefőzzük a tejjel, ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
- Lerakjuk az első lapot, ezt lekenjük a vaníliás krémmel, rátesszük a második lapot, erre a párolt alma jön, végül befedjük a harmadik lappal. Mindenféleképpen 1 éjszakát jó, ha áll, akkor puhul meg!
- Tehetünk rá csokimázat, de porcukorral beszitálva is finom.:-)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Anyukám receptje, nagyon szeretik a lányaim. Én savanykás almával szoktam sütni, ami saját termésű.:-) Most rengeteg almánk volt, lereszelve szoktam üvegekbe eltenni, így nincs vele sok bajom, ha rétest vagy bármilyen almás sütit csinálok!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!