r
Nosalty Logó

Almás krémes Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás krémes Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 7147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1292.5 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2757.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 7147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tejfölt, a két tojássárgáját,és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva hidegre tesszük kb. 1 órára.
  3. Ezután egy közepes méretű tepsi hátán (kb. 22x32 cm)három lapot sütünk, villával megszurkáljuk. A tepsitzsírozzukés lisztezzük minden lap sütése előtt, vagy sütőpapírt teszünk rá (én így csináltam).Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor kezd színesedni, már készen is van.
  4. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük.Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd pár perc alatt megpároljuk.Hűlni hagyjuk, ha túl leveses lenne kevés kekszet vagy zsemlemorzsát keverünk bele.
  5. A krémhez elkeverjük a pudingport 7 evőkanál cukorral és a 4 csomag vaníliás cukorral. Ezután az 1 liter hideg vízzel elkeverjük (fokozatosan adagolva).
  6. Tűzre tesszük,és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  7. Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét.Végül adagonként óvatosan a pudingos masszába forgatjuk.
  8. Összeállítás: atepsi aljába beleteszünk egy lapot, rákenjük az almás krémet, következő lappal befedjük, kicsit le is nyomjuk, erre a pudingos krém jön, majd a harmadik lappal befedjük. Ha kihűlt,a tetejét egy fóliával letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11840
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás krémes Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, kettő az egyben, krémes és almás süteményt kapunk. Tipp: célszerű levehető oldalú tepsit használni az összeállításnál, így nem nyomódik össze a szeletelésnél.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...