Almás krémes Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g alma140 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g kekszmorzsa21 kcal
A krémhez
-
114 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
26 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
167g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
1190
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1800g alma842 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
30g kekszmorzsa126 kcal
A krémhez
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
7147
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
11g finomliszt40 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
39.7g alma19 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.7g kekszmorzsa3 kcal
A krémhez
-
15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
5.3g tojásfehérje3 kcal
-
22g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.4 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 459.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1190
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 190.5 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5561.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1259 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 2203 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1292.5 g
-
Cukor 668 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2757.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1619 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 195 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1000 micro
Összesen
7147
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
1 csipet só
A töltelékhez
A krémhez
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
10 ek cukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojásfehérje
-
1 l víz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tejfölt, a két tojássárgáját,és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Fóliába csomagolva hidegre tesszük kb. 1 órára.
- Ezután egy közepes méretű tepsi hátán (kb. 22x32 cm)három lapot sütünk, villával megszurkáljuk. A tepsitzsírozzukés lisztezzük minden lap sütése előtt, vagy sütőpapírt teszünk rá (én így csináltam).Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor kezd színesedni, már készen is van.
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük.Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd pár perc alatt megpároljuk.Hűlni hagyjuk, ha túl leveses lenne kevés kekszet vagy zsemlemorzsát keverünk bele.
- A krémhez elkeverjük a pudingport 7 evőkanál cukorral és a 4 csomag vaníliás cukorral. Ezután az 1 liter hideg vízzel elkeverjük (fokozatosan adagolva).
- Tűzre tesszük,és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
- Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét.Végül adagonként óvatosan a pudingos masszába forgatjuk.
- Összeállítás: atepsi aljába beleteszünk egy lapot, rákenjük az almás krémet, következő lappal befedjük, kicsit le is nyomjuk, erre a pudingos krém jön, majd a harmadik lappal befedjük. Ha kihűlt,a tetejét egy fóliával letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11860
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, kettő az egyben, krémes és almás süteményt kapunk. Tipp: célszerű levehető oldalú tepsit használni az összeállításnál, így nem nyomódik össze a szeletelésnél.