r
Nosalty Logó

Almás - körtés cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás - körtés cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 3041 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát és a körtét megtisztítjuk, és kockákra szeleteljük (nem kell, hogy egységes legyen a méretük). Egy tálban a gyümölcsöt összekeverjük a kukoricakeményítővel, fahéjjal és néhány ek cukorral.
  2. A lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, cukrot és sót egy nagyobb edényben összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tojást. Végül ráöntjük az olvasztott vajat, és gyors mozdulatokkal összeforgatjuk az egészet.
  3. Egy nagyobb sütőforma alját beterítjük a gyümölccsel, majd rákanalazzuk kis gombócokban a tésztát. (Nem baj, ha az alma itt-ott kilátszik, a tészta meg fog nőni.) Megszórjuk cukorral.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje barna nem lesz.
  5. Forrón vagy hidegen, fagyival, tejszínhabbal vagy magában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11790
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cobblert nagyon sok gyümölcsből el lehet készíteni. Ez az én őszi verzióm. Tavasszal és nyár elején szívesen készítem eperből (fahéj helyett vanília aromát keverek a gyümölcshöz). Nyáron nagyon finom szilvával, meggyel, málnával és szederrel is. A tészta teteje kellemesen ropogós, a többi része omlós, a gyümölcsök lédúsak. Miután kihűl - a kukoricakeményítő miatt - az alsó gyümölcsös réteg megkocsonyásodik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...