Almás kevert vajkaramellás dióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sütihez
-
33g finomliszt121 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g alma47 kcal
Öntethez
-
5g cukor19 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
4g dió28 kcal
Összesen
719
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sütihez
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
600g alma281 kcal
Öntethez
-
30g cukor116 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
4326
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sütihez
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
36.9g alma17 kcal
Öntethez
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
1.6g dió10 kcal
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
719
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1030 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1684 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.2 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 762.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 2064 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
4326
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Sütihez
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
3 ek tejföl
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 teáskanál fahéj
-
3 db alma
Öntethez
-
3 ek cukor
-
3 ek vaj
-
2 dl habtejszín
-
1 marék dió
Elkészítés
Sütihez
- A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat kicsit verjük fel (nem kell szétválasztani), adjuk hozzá a cukrokat, majd az olvasztott vajat. Keverjük hozzá a tojásos keveréket a liszthez, majd adjuk hozzá a tejfölt is.
- Az almákat pucoljuk meg, és szeleteljük fel. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát. Öntsük bele a tésztánkat, majd szórjuk meg az almaszeletekkel.
- 170 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. (Nekem 30 perc után már megpirult a teteje, úgyhogy ekkor lefedtem a tésztát egy darab alufóliával, és így sütöttem tovább. Kb. 45 perc alatt lett kész.)
Öntethez
- Az öntethez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a cukrot. Amikor már szép aranybarna színe van, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Simára keverjük, beledobjuk a diókat, és a még forró sütire öntjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2960
- Feltöltés dátuma: 2015. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Rém egyszerű süti. Csak összekevered a hozzávalókat, és amíg sül a tészta, megcsinálhatjuk rá a vajkaramellás öntetet is. Nagyon puha, omlós, az almától sokáig nem szárad ki, a karamellától meg épp eléggé ragacsos lesz.