r
Nosalty Logó

Almás kalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ajandek
Almás kalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Kicsit felfuttatjuk, majd liszthez öntjük. Beletesszük a lágy margarint, majd alaposan összegyúrjuk. Ha kész letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 1/2 órát.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük tölteléket. Ehhez a meghámozott, és kimagozott almát lereszeljük. Ha kész, összekeverjük a mézzel és a fűszerekkel.
  3. Ha a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk kicsit, majd kb. 40x40cm-s lappá nyújtjuk. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi rész szabadon maradjon. Ezután feltekerjük, mint a bejglit.
  4. Beletesszük egy nagy gáztepsibe, vagy sütőlapra.
  5. Újabb fél órát kelesztjük, majd megkenjük a tetejére szánt tejjel, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 35-45 percig sütjük.
  6. Kihűlés után szeleteljük fel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x48
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14296
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Hűvös, borongós időben, igazán szívet melengető, ahogy a lakásban sülés közben terjeng a fahéj, és szegfűszeg illata.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ajandek 15 recept

Másnap nem tudom milyen, mert 5 perc alatt elfogyott az egész hatalmas rúd...:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...