r
Nosalty Logó

Almás kacsasült fehérboros mandarin szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás kacsasült fehérboros mandarin szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsasülthöz

A mandarinszószhoz

Összesen 1086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsasülthöz

A mandarinszószhoz

Összesen 4337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsasülthöz

A mandarinszószhoz

Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    381.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7645.7 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    4545 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    376 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1629 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 4337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A kacsasülthöz

A mandarinszószhoz

Elkészítés

A kacsasülthöz

  1. A kacsát alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, kívül-belül megsózzuk, és majorannával valamint rozmaringgal alaposan bedörzsöljük.
  2. Még szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, és a kivajazott tepsibe helyezzük. Alá, ahova csak lehet fahéjjal megszórt almát teszünk.
  3. Amennyiben a tepsiben elfér, burgonyát is lehet sütni mellette, pici sóval megszórjuk és lilahagyma karikákkal befedjük. Meglocsoljuk pici vízzel az egészet.
  4. Mandarinszósz:
  5. A fehérbort felforraljuk a mézzel (narancslevet is lehet hozzáönteni), vaníliás cukorral, pici fahéjjal, szegfűszeggel.
  6. Belekeverjük a felkockázott mandarin gerezdeket, és addig főzzük együtt, amíg sűrű állaga nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26286
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Jázminrizzsel is nagyon ízletes! A fahéj, bor és szegfűszeg miatt karácsonyi vacsorának is tökéletes lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a húsokat gyümölccsel társítani, ezért döntöttem a recept mellett. Azt raktam bele, ami éppen eszembe jutott, de a végeredmény nagyon finom lett :)

Hozzávalók

A kacsasülthöz

A mandarinszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...