r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas pillangó

5,0

1 ÉRTÉKELÉS62 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szintia
Almás-fahéjas pillangó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (12 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

849
Kalória
16.5g
Fehérje
103.2g
Szénhidrátok
42.2g
Zsír
108.2g
Víz
228.8g
Koleszterin
6g
Rost
30.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (12 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (12 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (12 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1877.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 3392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához (12 db-hoz)

  1. A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom.
  2. Letakarva hűtőbe teszem, 1 óra alatt duplájára kelesztem.
  3. Ezalatt az almát lereszelem és jól kinyomkodom, majd összekeverem a töltelék további hozzávalójával és hűtőbe teszem.
  4. A megkelt tésztát vékony, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Megkenem a töltelékkel.
  5. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem.
  6. A tekercset a képen látható módon felszeletelem. A trapézok szárai ne legyenek túl tompa szögűek! (A képen kakaós pillangók vannak!)
  7. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomom. Megtűzöm fogvájóval, így biztosan megtartja a formáját a sütés közben is!;)
  8. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni!
  9. Tetejüket megkenem tojássárgával és közepét kirakom dió darabokkal.
  10. Megszórom kristálycukorral.
  11. 15 percet kelesztem.
  12. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
  13. Rácson hagyom hűlni.
  14. Porcukrot szitálok a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Forrás: Macikonyha

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!