r
Nosalty Logó

Almás-diós süti Marcsisef konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Almás-diós süti Marcsisef konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

1410
Kalória
22.8g
Fehérje
172.5g
Szénhidrátok
73.5g
Zsír
263.3g
Víz
217g
Koleszterin
10.3g
Rost
82.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 5639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    294.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 5639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy megfelelő nagyságú tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot, a lágy margarint és a tojássárgájákat. Sima tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott, lereszelt almát a cukorral együtt puhára pároljuk. Hozzáadjuk megmosott, lecsepegtetett mazsolát, belekeverjük az őrölt fahéjat.
  3. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3-át átgyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, a maradékot visszatesszük a hűtőbe.
  5. A tészta tetejére elsimítjuk az almát, rászórjuk a durvára összevágott diót.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almás rétegre terítjük, erre reszeljük a maradék tésztát.
  7. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 45 percig sütjük.
  8. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6

A minap egy tartalmas becsinált levest terveztem, de második fogásnak kellett valamit sütni. Felmértem, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezem, és megsütöttem ezt a sütit. Miközben a párom falta, megkérdeztem tőle, hogy mi legyen a neve? Azt válaszolta: "ahogy a frizurád elnézem, legyen Borzas Marcsi".

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!