r
Nosalty Logó

Almás-diós süti Marcsisef konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Almás-diós süti Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 5639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    294.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 5639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy megfelelő nagyságú tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot, a lágy margarint és a tojássárgájákat. Sima tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott, lereszelt almát a cukorral együtt puhára pároljuk. Hozzáadjuk megmosott, lecsepegtetett mazsolát, belekeverjük az őrölt fahéjat.
  3. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3-át átgyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, a maradékot visszatesszük a hűtőbe.
  5. A tészta tetejére elsimítjuk az almát, rászórjuk a durvára összevágott diót.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almás rétegre terítjük, erre reszeljük a maradék tésztát.
  7. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 45 percig sütjük.
  8. Ha kihűlt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11018
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A minap egy tartalmas becsinált levest terveztem, de második fogásnak kellett valamit sütni. Felmértem, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezem, és megsütöttem ezt a sütit. Miközben a párom falta, megkérdeztem tőle, hogy mi legyen a neve? Azt válaszolta: "ahogy a frizurád elnézem, legyen Borzas Marcsi".

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...