r
Nosalty Logó

Almás-diós csirkés fusilli túróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-diós csirkés fusilli túróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.8 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13112.5 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    312 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    10000 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A fusilli tésztánkat eközben enyhén sós, forró vízben főzzük meg ne túl puhára, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne ragadjon össze.
  3. Az újhagymát karikákra vágjuk (én csak a fehér részét használtam most fel), a fokhagymát is aprítjuk, és megfonnyasztjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott savanykás zöldalmánkat, és azt is nagyjából megpuhítjuk.
  5. A diót durván összetörjük, és száraz serpenyőben picit megpirítjuk.
  6. A kifőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a csirkemell darabokkal, a dióval, a fokhagymás-hagymás-almás keverékkel, és összeforraljuk őket.
  7. Végül hozzáadjuk a 2 darab kockasajtot és a krémes állagú túrót, és kevergetve egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  8. Tálaláskor díszíthetjük kevés zöldfűszerrel és egy egészséges diószemmel.
  9. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9247
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az otthon meglévő hozzávalókból szerettem volna egy tésztás egytálételt készíteni. Az első szempont az volt, hogy a házilag készített túrómat fel tudjam használni, mert finom lett ugyan, de túl lágy lett az állaga. A végeredmény nagyon ízlett a családnak, így máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...