Almás-diós csirkés fusilli túróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
67g csirkemellfilé80 kcal
-
24 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g fusilli tészta309 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
133g alma62 kcal
-
23g dió153 kcal
-
11g kockasajt38 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
71 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g alma187 kcal
-
70g dió458 kcal
-
34g kockasajt114 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
Összesen
2245
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16.4g csirkemellfilé20 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.5g fusilli tészta76 kcal
-
7.5g újhagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
32.7g alma15 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
2.8g kockasajt9 kcal
-
12.3g tehéntúró18 kcal
Összesen
183
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4370.8 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 3333 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 214.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.9 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13112.5 g
-
Cink 397 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 312 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 10000 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 642.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 40 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 725 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
2245
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csirkemellfilé
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
25 dkg fusilli tészta
-
1 közepes db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db alma
-
7 dkg dió
-
2 db kockasajt
-
15 dkg tehéntúró
Elkészítés
- A csirkemell filét megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
- A fusilli tésztánkat eközben enyhén sós, forró vízben főzzük meg ne túl puhára, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne ragadjon össze.
- Az újhagymát karikákra vágjuk (én csak a fehér részét használtam most fel), a fokhagymát is aprítjuk, és megfonnyasztjuk őket.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott savanykás zöldalmánkat, és azt is nagyjából megpuhítjuk.
- A diót durván összetörjük, és száraz serpenyőben picit megpirítjuk.
- A kifőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a csirkemell darabokkal, a dióval, a fokhagymás-hagymás-almás keverékkel, és összeforraljuk őket.
- Végül hozzáadjuk a 2 darab kockasajtot és a krémes állagú túrót, és kevergetve egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- Tálaláskor díszíthetjük kevés zöldfűszerrel és egy egészséges diószemmel.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9247
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az otthon meglévő hozzávalókból szerettem volna egy tésztás egytálételt készíteni. Az első szempont az volt, hogy a házilag készített túrómat fel tudjam használni, mert finom lett ugyan, de túl lágy lett az állaga. A végeredmény nagyon ízlett a családnak, így máskor is el fogom készíteni.