r
Nosalty Logó

Almás-boros torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-boros torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 908 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 908 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 5450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává. Formázzuk cipóvá, göngyöljük fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe.
  2. A töltelékhez hámozzuk meg az almát, magozzuk ki, reszeljük le, csöpögtessük le, keverjük bele a citromhéjat.
  3. Keverjünk el kevés bort a két pudingporral, reszeljük bele a lime héját. A maradék bort öntsük egy edénybe, keverjük bele a cukrot és a pudingos keveréket, majd az almát, és kevergetve főzzük fel.
  4. Vegyük elő a tésztát, kicsit gyúrjuk át. Nyújtsuk vékonyra, liszttel enyhén beszórt munkalapon. Béleljük ki vele a kikent formát, emeljünk peremet is. Töltsük bele az almamasszát.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük meg. Rácson hűtsük ki.
  6. Ha torta már kihűlt, a tejszínt verjük fel keményre, kenjük a torta tetejére.
  7. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg, és szórjuk a tejszínhabra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6359
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Diana receptfüzetben találtam... most jött el az idő a kivitelezésre! :))) Kellemes aromájú, nem túl édes, üdítő édesség. Nagy sikert arattam vele!!!  Jó étvágyat kívánok! Ha gyermekek is fogyasztják, akkor a bort helyetesíthetjük almalével, ebben az esetben a cukor mennyiségét mérségeljük! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...