r
Nosalty Logó

Almás-aszalt szilvás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Almás-aszalt szilvás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4394.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet elszeleteljük kisebb, max. 1 cm-es szeletekre (azért kisebbre vágtam, mert formákban sütöttem meg). Sózzuk, borsozzuk.
  2. A sütőformák oldalát kibéleljük 1-1 szelet baconnel, aljára egy réteg húst teszünk. Erre a megtisztított, felszeletelt alma kerül, amit meghintünk fahéjjal, és néhány borba áztatott aszalt szilva szemet helyezünk rá. Majd újra húsréteg következik, amire újabb szilva szemeket teszünk.
  3. Egy kanál vajat felforrósítunk, hozzáadunk egy kanál lisztet, és pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd felengedjük a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, besűrítjük. Ezt az adagot osszuk hat felé, a húsok tetejére.
  4. Végül némi reszelt sajttal koronázzuk meg művünket.
  5. A 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3037
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-aszalt szilvás csirkemell
Évi néni 1830 recept

Mindig töröm a fejem, vajon milyen ételnek örülne a fiam. Arra gondoltam, ez talán kedvére való lenne. Neki nem tetszett az aszalt szilva, mi úgy imádtuk, ahogy volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...