r
Nosalty Logó

Almarózsa karamellkrémes leveles tésztán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Almarózsa karamellkrémes leveles tésztán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karamellkrém

Az alma előkészítéséhez

Az almarózsa készítése

Összerakás

Összesen 809 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karamellkrém

Az alma előkészítéséhez

Az almarózsa készítése

Összerakás

Összesen 6471 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karamellkrém

Az alma előkészítéséhez

Az almarózsa készítése

Összerakás

Összesen 128 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 809 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    330.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    3405.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 6471 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Karamellkrém

Az alma előkészítéséhez

Az almarózsa készítése

Összerakás

Elkészítés

Karamellkrém

  1. Egy lábasban elkezdjük karamellizálni a cukrot.
  2. Eközben a tejszínt is felforraljuk.
  3. Ha szép aranybarna lett a cukor, hozzáöntjük kevergetve a tejszínt. Ez rotyogni fog, de hamar csillapodik.
  4. Ha egyneművé kevertük, hozzáadjuk a darabokra tört fehér csokit. Ha teljesen felolvadt benne a csoki, lehűtjük a krémet jó hidegre.

Az alma előkészítéséhez

  1. Egy fazékba öntünk 2 liter vizet, belecsavarjuk a citromok levét, hozzáadjuk a cukrot és a szegfűszeget.
  2. A szép piros almákat megmossuk, felezzük, magházát eltávolítjuk (karalábévájóval nagyon könnyű), vágott felével lefelé fordítva szeleteljük, és a lábasba tesszük.
  3. Csak addig főzzük, míg puhulni nem kezd, hogy könnyen tudjuk hajlítani. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

Az almarózsa készítése

  1. A nagyobb tésztával (500 g) kibélelünk egy nagy tortaformát, amit előtte kikentünk margarinnal. Húzzuk fel teljesen a pereméig. Picit vissza fog csúszni, de nem baj.
  2. Kb. 200 fokon megsütjük szép világosra, kihűtjük.
  3. A kisebb tésztát kitekerjük a sütőpapírján, majd kb. 3 cm-es hosszanti csíkokra vágjuk (kb. 7 db).
  4. Megszórjuk fahéjas porcukorral.
  5. A tésztacsíkokra ráfektetjük úgy az almaszeleteket, hogy az almahéjas széle kerüljön felülre.
  6. Feltekerjük szorosan, a talpára állítjuk, és megformázzuk a rózsát: picit lehajtogatjuk a tészta szélét és néhol az almák széleit is. Úgy, hogy egy szép kinyílt rózsát kapjunk.
  7. Sütőpapíros tepsiben világosra sütjük. Kihűtjük.

Összerakás

  1. Fogjuk a kihűlt karamellkrémünket. Ami most jön, ez a lelke: a robotgép 1-es fokozatán elkezdjük habosítani a hideg karamellkrémet. Óvatosan, ne magasabb fokozaton, mert kicsapódhat és nem lehet visszacsinálni. Ha kezd fehéredni, és nehezebben viszi a gép, lehet tenni a 2-es fokozatra, ha megint érezzük, hogy nehezebb keverni, mehet a 3-as fokozat, majd a 4-es. Addig habosítsuk, míg el nem értük a kívánt masszív tortakrém állagot. Vigyázat! Ha túl sokáig keverjük, akkor is kicsapódhat.
  2. Ha kész a krém, beleöntjük a tésztakosárba. Én nem vettem ki a formából. Középre egy szép almarózsát rakunk, majd ezt körberakjuk a többivel. Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1273
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almarózsa karamellkrémes leveles tésztán
SweetSzenilla 57 recept

Almarózsát korábban már több alkalommal is készítettem. A minap láttam egy képet a neten almarózsatorta néven. Bár ott a rózsa nem volt tésztabundában, csak rózsának hajtogatva. Innen jött az ötlet. Törtem a fejem, vajon milyen krém illene hozzá, illetve mivel lehetne tölteni. Egybe süssem meg, de akkor sütésálló krém kell, vagy külön rakjam össze. Az utóbbi mellett döntöttem, s lett ez a mennyei, selymes, könnyű karamellkrém a végeredmény. Az alma, a fahéj, a karamell méltán kiváló ízkombinációja a téli, meghitt napokon elköltött vacsora vagy ebéd utáni desszertnek. 

Hozzávalók

Karamellkrém

Az alma előkészítéséhez

Az almarózsa készítése

Összerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...