r
Nosalty Logó

Alma szíve - töltött omlós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Alma szíve - töltött omlós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 4273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 4273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük elmorzsolni a kockára vágott vajjal. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, nem kell agyon gyúrni, csak addig, amíg összeáll. Fóliába csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vagy két fólia között vékonyra nyújtjuk a linzertésztánkat (2-3 mm), és két pogácsaszaggatóval, amelyek közül az egyik egy kicsit nagyobb, mint a másik, köröket szaggatunk belőle. A kisebb kör lesz a keksz alja, a nagyobb pedig az a része, amit a töltelékre fogunk simítani.
  3. Tehát minden kisebb korongra egy kávéskanálnyi almás tölteléket halmozunk, és befedjük a nagyobb korong tésztával, majd óvatosan körben lenyomkodjuk. Ha a banános változatot készítjük, akkor a kisebb korong közepére teszünk egy szelet banánt, ráfektetünk egy kockányi csokoládét, és körben szépen lenyomkodjuk, hogy a töltelék belül maradjon sütés közben.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 15 perc alatt.

Az alma töltelékhez

  1. Elkészítjük az almatölteléket, az almákat meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzátesszük az almát, a fűszereket és a cukrot.
  3. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverünk egy kanál pudingport vagy egy kanál étkezési keményítőt, és alaposan összekeverjük. Hűlni hagyjuk.

A banános-csokoládés töltelékhez

  1. Ha a banános variációt szeretnénk, akkor a csokoládét tördeljük kis kockákra, a banánt csak közvetlenül az elkészítés előtt hámozzuk, és szeleteljük, mert bebarnul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3222
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztosan ismeritek a bolti változatát ennek a töltött keksznek... Mulino Bianco felirat díszeleg a csomagoláson, és annyira, de annyira odavoltam érte! :))) De higgyetek nekem, ez legalább olyan finomra sikerült, sőt... kísérletezzetek bátran a tölteléket illetőleg, fügével, körtével, marcipánnal, akár gesztenyével!!!

Hozzávalók

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...