r
Nosalty Logó

Alma jelmezben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goedeburg
Alma jelmezben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 1437 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 5746 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1437 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5040.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.8 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 5746 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegitjük a sütőt.
  2. Összekeverjük és 3 percig forraljuk a szirup hozzávalóit, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba öntjük, a puha margarinnal morzsásra gyúrjuk, majd a tejet hozzáadva egy nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Lisztezett felületen 3 mm-es lapra nyújtjuk, és 4 részre vágjuk.
  5. A csumázott, hámozott, egész almákat a csumával párhuzamosan vékony cikkszerűen bevágjuk, de nem vágjuk el cikkekre (kevés helyet hagyunk egyben a csuma és a talpnak szánt rész felé). A cél, hogy az alma könnyebben puhuljon.
  6. Az almákat a négybe vágott lap 4 részére helyezzük, a fűszeres cukorral megszórjuk, a csuma helyét aszalt gyümölccsel kitöltjük (vagy nem), majd a tészta széleit kis vízzel kenjük meg (3-5 mm).
  7. A tészta négyzetek csücskeit az alma köré helyezzük és egymáshoz ragasztjuk. Lecsippentjük a tészta széleket, így batyut csinálunk.
  8. A felöltöztetett almákat kikent, vagy spray-zett tepsibe tesszük, helyet hagyva közöttük, majd nyakon öntjük a sziruppal.
  9. Ezután megsütjük, aminek eredményeképpen a szirup, az alma és a tészta jóvoltából egy sűrű mártássá válik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7000
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

Vanília fagyit, tejszínt adhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alma jelmezben
goedeburg 18 recept

Ez az a bizonyos apple-dumpling, amit Hófehérke el tudott készíteni a hét törpe nagy örömére, ha már beköltözött a házukba... Csak úgy, hívatlanul. :) A recept 3-4 másik egymásba szőtt végeredménye. Kalóriadús, a sült almát (ami nekem sosem jött be) igen-igen messze túl szárnyaló, kellemes fűszeres édesség. A tészta batyu lehet gombócot formaló is, díszíthetjük a tésztából formált levél, vagy egyéb formákkal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...