r
Nosalty Logó

Algériai zöldséges-citromos húsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Felicia
Algériai zöldséges-citromos húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8935.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    5560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2512 micro
  • β-karotin
    8483 micro
  • β-crypt
    335 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5476 micro
Összesen 1516 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt beletesszük egy csészébe, felöntjük forró vízzel, lefedjük egy tányérral, és félretesszük.
  2. Az összes zöldséget lereszeljük, és beletesszük egy nagyobb fazékba, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, fahéjat, paprikát, valamint a sűrített paradicsomot, olajat és egy fél csésze vizet, és folyamatos kevergetés mellett közepes nagy lángon hevíteni kezdjük.
  3. Amikor a víz nagy része elfogyott alóla, felöntjük a többi vízzel, fedőt teszünk rá, és kis-közepes lángon főzzük 45 percig.
  4. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a bulgurt a vízzel együtt, és főzzük még 10 percig.
  5. Hozzáadjuk a felaprított friss koriandert és mentát.
  6. Kedvenc kenyerünkkel, valamint adagonként ¼ citrommal tálaljuk. (Ezt belefacsarva kapja meg a leves egyedi, különlegesen finom ízét.)
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6280
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Ha a koriandert nem szeretjük, felcserélhető petrezselyemmel, a bulgur pedig tésztával, amit természetesen, mielőtt a leveshez adjuk, vízben ki kell főzni. Ha szárított csicseriborsónk van, azt az előző napon be kell áztatni, és a hússal, zöldségekkel egy időben a leveshez adni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Algériai zöldséges-citromos húsleves
Felicia 14 recept

A férjem ezt a levest Ramadán böjtjének megtörésekor első fogásként eszi, minden böjti napon. Mivel elég könnyű étel, nem terheli meg túlzottan az egész nap alatt kiéhezett gyomrot, és kellemes ízét mindennapi fogyasztás mellett sem unja meg az ember. Algériában nem csak Ramadánkor, hanem nagyobb étkezésekkor is első fogásként tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...