Algériai zöldséges-citromos húsleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Felicia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
254
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
96 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11 kcal
-
209 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
180g menta126 kcal
-
255g citrom39 kcal
-
2250g víz0 kcal
Összesen
1516
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
12.3g csirkemellfilé15 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
2.5g burgonya1 kcal
-
4.9g cukkini1 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
5 kcal
-
1.2g bulgur4 kcal
-
0.7g koriander0 kcal
-
4.4g menta3 kcal
-
6.3g citrom1 kcal
-
55.4g víz0 kcal
Összesen
37
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 582.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 419 micro
-
β-karotin 1414 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 913 micro
Összesen
254
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.5 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8935.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 880 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 1792 mg
-
Nátrium 5560 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 3494.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1273 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2512 micro
-
β-karotin 8483 micro
-
β-crypt 335 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5476 micro
Összesen
1516
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db cukkini
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 ek olívaolaj
-
2 teáskanál só
-
0.5 teáskanál bors
-
1 tk fahéj
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 csokor koriander
-
1 csokor menta
-
1.5 db citrom
Elkészítés
- A bulgurt beletesszük egy csészébe, felöntjük forró vízzel, lefedjük egy tányérral, és félretesszük.
- Az összes zöldséget lereszeljük, és beletesszük egy nagyobb fazékba, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, fahéjat, paprikát, valamint a sűrített paradicsomot, olajat és egy fél csésze vizet, és folyamatos kevergetés mellett közepes nagy lángon hevíteni kezdjük.
- Amikor a víz nagy része elfogyott alóla, felöntjük a többi vízzel, fedőt teszünk rá, és kis-közepes lángon főzzük 45 percig.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót és a bulgurt a vízzel együtt, és főzzük még 10 percig.
- Hozzáadjuk a felaprított friss koriandert és mentát.
- Kedvenc kenyerünkkel, valamint adagonként ¼ citrommal tálaljuk. (Ezt belefacsarva kapja meg a leves egyedi, különlegesen finom ízét.)
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6280
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Ajánló
Ha a koriandert nem szeretjük, felcserélhető petrezselyemmel, a bulgur pedig tésztával, amit természetesen, mielőtt a leveshez adjuk, vízben ki kell főzni. Ha szárított csicseriborsónk van, azt az előző napon be kell áztatni, és a hússal, zöldségekkel egy időben a leveshez adni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Felicia
14 recept
A férjem ezt a levest Ramadán böjtjének megtörésekor első fogásként eszi, minden böjti napon. Mivel elég könnyű étel, nem terheli meg túlzottan az egész nap alatt kiéhezett gyomrot, és kellemes ízét mindennapi fogyasztás mellett sem unja meg az ember. Algériában nem csak Ramadánkor, hanem nagyobb étkezésekkor is első fogásként tálalják.