Albán krémes Boszi konyhájából
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
23g tojássárgája75 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
16g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7g cukor26 kcal
-
57 kcal
-
83g víz0 kcal
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
83g habtejszín243 kcal
-
6 kcal
-
4 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
140g tojássárgája451 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
96g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
40g cukor155 kcal
-
343 kcal
-
500g víz0 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
6.7g tojássárgája21 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
1.9g cukor7 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor16 kcal
-
23.8g víz0 kcal
-
13.3g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
23.8g habtejszín70 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 198.3 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2074 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6809.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1519 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2531 mg
-
Nátrium 2241 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526.8 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1928 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1260 mg
-
Retinol - A vitamin: 1889 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1579 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
12 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l víz
-
7 db tojásfehérje
-
1 csipet só
A tetejére
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
- A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
- Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
- A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
- Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
- Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 436
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 214
- Össznézettség: 95279
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Ajánló
Bármikor, ha valami habos sütire vágyunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Valamikor a Sütigyár oldalán találtam és mentettem el ezt a receptet. Ott olvastam a hozzászólásoknál, hogy ezt szokták Amerikai krémesnek is nevezni. Hát én nem tudom! Sajnos nem volt nekem elég részletes, így itt-ott megakadtam, de végül is sikerült már elsőre. Talán nem olyan szépen tudtam szeletelni, mint az eredeti képen. Nem írta, hogy a tepsit hogyan kell előkészíteni, én gondolkodás nélkül sütőpapírt tettem a tepsibe, de nem volt jó ötlet, mert a papírt ki kellett szedni, kicsit így tört a tészta. Vagyis legközelebb margarint és lisztet kap, ha csak nem találok jobb ötletet. A tepsi méretét sem írták, én gondoltam ez a méret jó. Talán eltaláltam. Ne kérdezzétek miért kell bele annyi sütőpor és szódabikarbóna, de írta, hát beletettem. A sütés hőfoka is az én sütőmnél talán sok volt, de a 15 perc is. Erre nagyon kell figyelni. Először jól feljön, és aztán összeesik. Biztosan így kell neki csinálni! Nekünk nem volt a recept szerinti cukor a krémben elég édes, legközelebb több cukrot teszek bele. Ha valaki pont a nem édeset szereti, annak elég. Én szeretem a Hulalát, azzal csináltam, de természetesen lehet állatival is készíteni, de azt biztosan kell édesíteni is, sőt abba kellhet fixáló is. Ja! A fél liter tejszín az sok lett nekem.