r
Nosalty Logó

After Eight torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jucush
After Eight torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 6642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7950 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3332 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2853 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 6642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Elkészítés

Krém

  1. Néhány darab mentolos lapocska kivételével (ezek majd a díszítéshez kellenek) a csokoládét tegyük fel 8 dl tejszínnel egy lábosban melegedni, és állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.
  2. Amikor felforrt, öntsük át egy másik edénybe, és jól hűtsük le. Célszerű egy egész éjszakát hagyni a hűtőben.
  3. Másnap a jól kihűlt csokis tejszínt robotgéppel jól felverjük, hozzáadjuk a 2 zacskó vaníliás cukrot és a habfixálót.

Piskóta

  1. A szétválasztott tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk óvatosan a cukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot.
  2. Óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában 150 fokon kb. 35 percig sütjük. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk, és amikor kihűlt, keresztben elvágjuk egy késsel, hogy három tortalapot kapjunk.
  4. A tortalapokat az elkészült krémmel töltjük, és bevonjuk. A megmaradt 1 dl tejszínt felverjük, és a félretett félbevágott mentolos csokilapokkal, valamint mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10936
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 09.

Ajánló

Nem túl nehezen kivitelezhető és különleges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

After Eight torta
Jucush 8 recept

A párom sajnos allergiás a csonthéjasokra (dió, mogyoró, mandula), sokféle csokoládé tartalmaz -legalábbis a leírása szerint- nyomokban ilyesmiket. A fenn említett mentolos termék viszont nem, valamint a kedvence is. Az Ő születésnapjára készült el először ez a torta. A leírás egy normál méretű torta hozzávalóiról szól, kicsit megtévesztő, hogy én szív alakúra sütöttem.

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...