r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta mascarponéval

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
veneszkarolyne73
Áfonyás túrótorta mascarponéval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
11.4g
Fehérje
47.6g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
132.1g
Víz
114g
Koleszterin
1.7g
Rost
33.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    285.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5921.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1056.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1524 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 4418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A zselatint 2 dl vízben 2 evőkanál porcukorral felfőzzük, félretesszük, hogy még langyos maradjon. A túrót összenyomjuk villával, vagy krumplinyomóval, majd a citrom levét, a mascarponét és a porcukrot is adjuk hozzá, jól kidolgozzuk, hogy szép sima legyen.
  2. A még langyos zselatint kanalanként belekeverjük. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, és óvatosan a túrós masszához keverjük, a torta díszítéshez félrerakunk belőle egy keveset.
  3. Az áfonyát megmossuk, lecsurgatjuk, majd a szép nagy szemeket félretesszük a torta tetejére. A többit óvatosan a krémbe keverjük. A piskótát visszahelyezzük a tortaformába és a masszát ráöntjük, úgy hogy teljesen ellepje a piskótát.
  4. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a massza. Másnap óvatosan lecsatoljuk a tortaforma keretet, hogy elváljon az oldalától a krém, majd a tetejét ízlés szerint lime-mal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!